Seks tijdens je zwangerschap? Let hierop!

Van absoluut GEEN gefrummel aan je lijf willen, tot niet weten wat je moet doen tot vriendlief thuiskomt van geilheid. Leuk, zo’n zwangerschap! Lekker stabiel ook. Een paar do’s en don’ts tijdens je 1e, 2e en 3e trimester!

1e trimester
Het is ongetwijfeld een man geweest die het ‘ochtend’-misselijkheid genoemd heeft. That shit goes on all day long. Ga je je íets minder sexy door voelen. Helpt niet, in de slaapkamer. Het goede nieuws: als je dan toch wel zin hebt in seks, kan het nog in elk standje! Je hoeft eigenlijk nergens rekening mee te houden. Score!

2e trimester
Met de misselijkheid en moeheid die wegtrekt begint seks ineens weer een stuk interessanter te klinken. Sterker nog, misschien ervaar je zelfs een enorme piek in je libido! Het tweede trimester wordt blijkbaar ook wel eens het ‘honeymoon trimester’ genoemd. Overigens zeer verwelkomd door vriendlief.

Lees ook

Het kan wel zijn dat bepaalde standjes wat minder fijn zijn op dit punt. Missionaris is bijvoorbeeld niet altijd even prettig met je groeiende buik, hoewel een kussen onder je linkerheup kan helpen. Doggy style en lepeltje-lepeltje werken echter nog steeds als een trein. Hump away!

3e trimester
Poeh hey, nooit geweten dat je buik zo groot kon worden. En, we zijn daardoor weer terug bij het ‘zo sexy als een natte dweil’ –gevoel. Toch, het kan voorkomen dat je wel zin hebt in wat actie in de slaapkamer. En dat is nog steeds helemaal prima. Net als in het tweede trimester is het verstandig om standjes te vermijden waarbij je op je rug ligt. Wat trouwens een absolute no-go is, is anale seks.

Bacteriën zouden zich dan via de anus kunnen verspreiden naar je vagina, en bacteriële vaginitis (mooi scrabbelwoord) kunnen veroorzaken. Deze infectie kan het water doen breken en een te vroege geboorte inluiden. Orale seks kan wel gewoon, zolang er geen lucht je vagina in geblazen wordt. Dat is gevaarlijk en kan zelfs fatale gevolgen hebben, ook als je niet zwanger bent. (Ja, mensen schijnen dit te doen, ik had er ook nog nooit van gehoord). Het is echt tijd om te stoppen met seksen op het moment dat je water gebroken is. (Wie wil er dan in godsnaam nog…? Nou ja, gewoon maar niet doen dus).

Tot slot
Wat het allerbelangrijkste is, of je nu in je 1e, 2e of 3e trimester bent: doe waar jullie je goed bij voelen. Er is geen regel dat je verplicht 2 keer in de week seks moet hebben. In tegendeel! En er zijn meer manieren om intiem te zijn met elkaar dan alleen seks.

Het allerbelangrijkste hierin blijft nog altijd communicatie. Good luck! 😉

Psst! Heb je hét geboortekaartje al gevonden? Op WIJgeboortjekaartjes.nl vind je een uniek en tof aanbod!

Redactie WIJ à la Mama

Hoi! Wij zijn de redactie van WIJ à la Mama. Wij zijn Dionne en Mariska. We voorzien je elke dag van de leukste mama-weetjes, nieuwtjes, filmpjes, foto's en andere virals. Volg ons ook op Facebook, Instagram en YouTube.

Leave a comment (3)