Single mama op date: durf ik het überhaupt nog? #Sharon

En daar is de vraag weer: ‘Wordt het niet eens tijd om weer te gaan daten?’ Een vraag die ik steeds vaker op mij afgevuurd krijg. Ik heb eigenlijk geen behoefte om direct weer in een relatie te stappen, maar wel om gewoon weer deel te nemen aan het sociale verkeer.

Ik word altijd behoorlijk ongemakkelijk van dat soort vragen, vanwege een enorme tweestrijd in mezelf. Het ene deel van mij snakt naar de liefde, aandacht, intimiteit en de gesprekken die een relatie met zich mee kan brengen. Maar dat andere deel …

Lees ook

Inmiddels zijn er zes maanden voorbij gevlogen en is een eerste ‘mijlpaal’ daar. Ik ben officieel een half jaar single mama en een deel van mij staat nog steeds te stuiteren van deze transitie. Ik manage alles best redelijk, want het is soms een enorme berg en dat vergt planning en vooruitdenken.

Er is weinig ruimte voor ‘volwassen spontaniteit’ of welke vorm van impuls dan ook. Wanneer ik iets wil doen in de avond of met een vriendinnetje wil afspreken moet ik oppas regelen. In de afgelopen zes maanden ben ik twee keer buiten geweest in de avond. En ja, das te weinig!

Met klamme handen en na een overtuigend betoog van een vriend, meld ik mij aan voor een app. Tien volle minuten sta ik online waarna mijn doordravende hoofd het wint en ik mijn account weer verwijder. Hoe in vredesnaam moet ik gaan daten? ALLES moet van tevoren gepland worden en de oppas weet dan dat ik op date ga …

Durf ik het überhaupt nog, dat daten? Word ik niet zo’n vrouw die in paniek alleen nog maar over haar kind kan praten? Zijn er wel leuke mannen die een rol als ‘bonuspapa’ willen? Wanneer introduceer je je kleintje en hoe doe je dat?

De conclusie is dat ik er voorlopig nog niet klaar voor ben … Buiten de logistiek merk ik dat mijn hart nog niet daar is. Vandaar ook de paniek waarschijnlijk. Zolang ik het idee heb dat ik nog op alle fronten tekort schiet, denk ik dat we nog twee musketiers blijven.

Wel ga ik vaker afspreken met lieve mensen om mij heen. Ook in de avonden. En heel misschien zorgt dat voor een soepelere overgang als mijn hart zich weer openstelt. Herkenbaar? ♡

Meer blogs van Sharon lezen?

Volg je WIJ al op Instagram?

Sharon

Sharon werd afgelopen jaar voor de eerste keer mama van Marlie op drie hoog in Amsterdam. Ze is dolgelukkig met het liefste boefje van het universum. Ze houdt van mensen, dansen en muziek uit alle categorieën en windstreken. Ze heeft mateloos respect voor alle liefdevolle verzorgers van kinderen. Prettig gestoord en intuïtief wat neer komt op een balans zoeken tussen gangsterrap en meditatie. Ze is haar eigen coaching praktijk aan het opzetten in Amsterdam. Ze is reislustig, maar budget blijkt soms een dingetje, vooral met een kleintje. Ze neemt je mee in haar ervaring en emoties van het moederschap en is soms net zo eenzaam onzeker als jij. Hierover zegt ze: "Had ik de wijsheid in pacht dan had je hoogstwaarschijnlijk mijn bestseller in de kast staan. Ik ren in alle 7 sloten en maak veel fouten. Gelukkig ben ik supermama in de ogen van mijn prinses en wordt ze overspoelt door liefde. Uiteindelijk is liefde toch waar het om draait!”

Leave a comment (1)