Slaap mama slaap … #Sharon

Ik ben altijd een goede slaper geweest. Ik sliep binnen een paar minuten in en werd uitgerust wakker. Bij een opkomende griep of heftige hoofdpijn was slapen hét medicijn. Ik sliep ook in de trein, het vliegtuig of wanneer ik ergens logeerde. HEERLIJK! Ik heb mij nooit echt kunnen verplaatsen in mensen (om mij heen) met slaapproblemen. Nu ik mama ben, praat ik wel anders. 

De eerste maanden van mijn zwangerschap was ik, net als velen van ons, erg moe. Ik sliep wellicht meer uren, maar ik was minder uitgerust. Naarmate mijn buik en de kleine in mij groeiden, nam mijn hoeveelheid slaap af. Veel baby’s besluiten de cancan dans te doen in je buik op het moment dat jij wilt slapen.

Lees ook

Al snel volgden de opmerkingen uit mijn omgeving dat ik ‘voorbereid’ werd op het gebrek aan slaap als nieuwbakken ouders. Toen brak er voor mij een periode aan van benauwdheid. Doodeng vond ik dat! Gecombineerd met ‘zwoele’ zomernachten resulteerde dat ik bijna helemaal niet meer sliep. Ik dacht dat ik ECHT HEEL MOE WAS. Het creëren van een kleine in je buik vergt nogal wat van je lijf. Toch?

Nu ik terugkijk wil ik mijn excuses maken aan alle mama’s waartegen ik als kinderloze vriendin durfde te zeggen dat ik zo moe was. Ik wist niet beter! Ouderschap gaat gepaard met een nieuwe dimensie van vermoeidheid. De diepgang in liefde voor je kostbaarste ‘bezit’ komt tegelijk met het gevoel van uitputting die je hiervoor niet kende. Niks kan je daarop voorbereiden. En nu, nu heb ik een probleem.

Ik weet niet meer goed hoe ik moet slapen. Nu de nachten beter zijn en mijn meisje minder vaak wakker is, kan ik eindelijk weer wat bijtrekken. De kwaliteit van mijn slaap is alleen zo slecht dat ik nog steeds net zo moe ben. Ik word vaak wakker ’s nachts en kom maar moeilijk terug in slaap. Het lijkt net alsof ik het verleerd ben?! Ik zie sommige nachten gewoon elk uur voorbij komen. Een warme douche, geen tv of telefoon voor het slapengaan en zelfs rustgevende muziek werken niet. Om moedeloos van te worden. Kan je eindelijk slapen, lukt het je niet!

Ik hoop dat ik mijn relatie met Klaas Vaak zal verbeteren. Want een enigszins uitgeruste versie van Sharon is voor iedereen beter.

Herkennen jullie dit? En heb je slaaptips? Heel graag!

Lees ook van Sharon: ´Ziek, maar toch naar de opvang?´

Meer blogs lezen van Sharon?

Sharon

Sharon werd afgelopen jaar voor de eerste keer mama van Marlie op drie hoog in Amsterdam. Ze is dolgelukkig met het liefste boefje van het universum. Ze houdt van mensen, dansen en muziek uit alle categorieën en windstreken. Ze heeft mateloos respect voor alle liefdevolle verzorgers van kinderen. Prettig gestoord en intuïtief wat neer komt op een balans zoeken tussen gangsterrap en meditatie. Ze is haar eigen coaching praktijk aan het opzetten in Amsterdam. Ze is reislustig, maar budget blijkt soms een dingetje, vooral met een kleintje. Ze neemt je mee in haar ervaring en emoties van het moederschap en is soms net zo eenzaam onzeker als jij. Hierover zegt ze: "Had ik de wijsheid in pacht dan had je hoogstwaarschijnlijk mijn bestseller in de kast staan. Ik ren in alle 7 sloten en maak veel fouten. Gelukkig ben ik supermama in de ogen van mijn prinses en wordt ze overspoelt door liefde. Uiteindelijk is liefde toch waar het om draait!”

Leave a comment (2)