Smelt, mijn baby lacht voor het eerst naar mij! #Annette

Het leven van een baby bestaat uit talloze mijlpalen, maar dit is toch wel één van de mooiste: het eerste lachje!

Net op het moment dat je denkt dat je niet verder kunt van de moeheid, is het daar zomaar ineens: het eerste lachje van je baby. Meteen stroomt de energie weer door mijn lijf en roep ik enthousiast mijn man. “Dit moet je zien! Sean lachte net voor het eerst!” Als twee levensgrote bevroren poppen staan we naast zijn wiegje met een afwachtende grijns op onze gezichten naar hem te staren. Vurig hopend dat we die mooie lach nog een keer mogen zien.

Lees ook

Het is maar goed dat baby’s van een paar weken oud nog geen besef hebben, anders dacht hij vast ‘in wat voor idioot gezin ben ik geboren, waarom staren ze allemaal naar mij?!’ Na een beetje aanmoedigen met hoge stemmetjes, tovert hij weer zo’n lachje tevoorschijn en na ons gejuich komen ook de twee andere kinderen de kamer inrennen.

Ook zijn broers smelten meteen zodra ze hem zien lachen. “Aw, Sean lachte naar mij”, zegt Jonah trots en bedekt zijn hoofd met kusjes. Finn schatert het uit nu hij ziet dat zijn broertje meer kan dan alleen maar drinken en slapen en steekt van enthousiasme bijna zijn vinger in Sean z’n oog.

“Je baby gaat rond deze week beginnen met glimlachen. Hij doet dit uit een reflex om ervoor te zorgen dat je meer van hem gaat houden, zodat je voor hem blijft zorgen”, lees ik in een baby weekkalender. Zijn ontwikkeling klopt precies met de omschrijving, maar dat het slechts een reflex is vergeet ik gewoon meteen weer. Mijn baby lachte naar mij, en het was de mooiste glimlach die ik ooit heb gezien!

Lees ook van Annette: ‘Kraamverband anno 2018: waarom nog steeds die gigantische lappen?’

Meer blogs lezen van Annette?

Annette van den Berg

Annette (33) is getrouwd met een rasechte Ier uit Dublin, waar het gezin ook een paar jaar heeft gewoond. Nu zijn ze samen met hun twee kinderen, Jonah Gabriel (5) en Finn Frederick (2), weer terug in Nederland. In september is ze bevallen van een derde zoon Sean. Naast freelance schrijver is Annette ook Mama & Baby pilates instructrice om moeders fit door de zwangerschap heen te loodsen en om daarna ook weer goed te herstellen. Schrijven en reizen zijn haar grote passies, al komt ze tegenwoordig niet veel verder dan de dagelijkse ritjes naar school en weer terug.

Reageer op dit bericht