Snik, hij is uit zijn eerste kledingmaat gegroeid (hormonen anyone?)

Met weemoed en een traan kijk ik naar de veel te grote stapel met kleertjes op de commode. Het is zover, mijn kleine boef is uit zijn eerste kledingmaat gegroeid. En hoewel maatje 62 nog steeds klein is, is hij in mijn ogen al een reus vergeleken bij dat kleine tere poppetje wat gillend en krijsend op mijn buik gelegd werd, tien weken geleden.

En kleine jongetjes en meisjes worden groot, dat is een gegeven, maar toch doet het een klein beetje pijn als ik dat zo zie. De kleertjes met zorg uitgezocht tijdens mijn zwangerschap. Het was één van mijn meest kostbare verzamelingen ooit. Het ging van voorstellen hoe schattig hij eruit zou zien in de broekjes, truitjes en boxpakjes tot kirren (van ons) hoe schattig hij eruit zag in de broekjes, truitjes en boxpakjes. Die uiteraard na 5 minuten weer verwisseld moesten worden voor een ander schattig setje omdat meneer het zeiknat had gespuugt, plast of de spuitluier was doorgelopen.

Lees ook

En deze berg, met de grootste zorg uitgezochte kleertjes, ligt nu op de commode om in een bak gedaan te worden die naar de berging gaat. Nooit meer zullen ze door ons mannetje gedragen worden en dat maakt me een klein beetje nostalgisch. Nu al, na 10 weken, bij het wegdoen van maatje 56. Ik moet toch een beetje om mezelf lachen, het zal wel door de zwangerschapshormonen komen.

Kleine jongetjes en meisjes worden groot, en terwijl ik deze zin nogmaals lees, ben ik ook wel weer blij. Blij dat mijn kleine man groot mág en kán worden, want dat is ook niet voor iedereen een vast gegeven. Dus ik schiet een gebedje de lucht in en ga in mijn hoofd nog eens over alle leuke broekjes, truitjes en boxpakjes in maatje 62 die ik net door mijn handen heb laten gaan en een lade naar boven heb verplaatst. Want oh, wat zal hij daar toch schattig in uitzien!!

Marit Prins

Marit werkt als ondersteuner van de sales afdeling van een detacheringsbureau. Ze woont samen met haar vriend en kat Poes. Eind maart verwacht ze haar eerste kindje. Sporten is haar grote passie en ze hoopt ook zo fit mogelijk deze zwangerschap te doorlopen!

Reageer op dit bericht