Tandafdrukken overal! Wat als je peuter gaat bijten? #Evelinn

Mijn dochter Mylene is 1,5 jaar en heeft op 4 kiezen na al haar tanden. Deze kleine witte tandjes zijn vlijmscherp en bijten doet ze erg graag. Dan bedoel ik niet om lekker een broodje of een sappig appeltje op te peuzelen. Nee mijn kind zet haar tanden het liefst in voorwerpen die niet bedoeld zijn om op te kauwen, maar het allerliefste zet ze haar tanden in mij en mijn vrouw. Auw!

Ik heb geen idee waar deze kauwbehoefte vandaan komt, want al haar tanden heeft ze al. Ze krijgt voldoende te eten en nee ik ben ook niet in de war met de hond, want die doet dit soort dingen gelukkig niet. De box en haar bedje zitten vol met tand afdrukken. Als we even niet opletten zit ze zelfs op haar schoenen te kauwen. Super vies natuurlijk, maar zeker als je bedenkt dat mevrouw niet houdt van vieze handen en met geen mogelijkheid in een zandbak te krijgen is.

Lees ook

Haar schoenen trek ik tegenwoordig maar uit als ze erop begint te kauwen, want die strijd win ik simpelweg niet van deze kleine doorzetter. Maar ja de rand van haar bed verwijder ik niet even voor het slapengaan en dus kauwt mevrouw rustig door.

Van alle dingen waar ze graag haar tanden in zet ben ik toch wel de grote favoriet en het liefst onverwacht. Ik hoef niet te denken dat ik ook maar even snel wat uit haar mond kan halen zoals ik laatst in de supermarkt ondervond en we van een gratis gekregen mandarijntje snoepte. Op den duur zag ik een pitje in haar mond en wilde die eruit halen, omdat ik haar met een moeilijke blik op zag kauwen. Wat er toen gebeurde moet vast een hilarisch schouwspel zijn geweest voor omstanders.

Mijn dochter was het niet eens met mijn plan en terwijl mijn vinger in haar mond hing, besloot zij als een bloeddorstige pitbull mijn vinger tussen haar tanden te klemmen zonder de intentie om dit los te laten. Daar sta je dan met een piep stemmetje, omdat je niet tegen je kind wilt schreeuwen en al helemaal niet de supermarktmensen wil vragen of zij even de mond van je kind willen openmaken.

Terwijl ik flashbacks krijg van de pijnen die ik tijdens de bevalling heb doorstaan en ik probeer te bedenken met welk product in de supermarkt ik de kaken van haar los ga wrikken komt er een meisje aan lopen met een stukje worst. Plots is mijn dochter, die werkelijk alles voor eten doet, afgeleid en krijg ik mijn vinger terug.

Compleet bezweet en met een kloppende vinger taai ik af naar de kassa en denk: vanavond bestel ik de rest wel online, want ik moet hier eerst van bijkomen. Leuk hoor zo’n temperamentvol meisje, maar eerst op zoek naar een methode om mijn vingers te behouden. Iemand tips?!

Lees ook: ‘Van vrouw tot vrouw: waar is die roze bril toch gebleven?’

Meer blogs lezen van Evelinn?

Evelinn van Oijen

Evelinn (33) is getrouwd met Stephanie en samen hebben ze een dochter Mylène van bijna 2 jaar. Ze zouden in de toekomst graag een broertje of zusje willen voor Mylène en zijn daarom op zoek naar een geschikte donor om hun gezin compleet te maken. Naast mama is Evelinn Hypnobirth docente en Doula in opleiding. Haar favoriete hobby: lekker uitgebreid koken.

Leave a comment (9)