Te vroeg geboren #6: de afloop, de impact en blij nieuws

Mama Kayleigh was 27 weken zwanger toen haar dochter geboren werd. Haar meisje woog tijdens de geboorte maar 570 gram. De afgelopen weken deelde ze haar verhaal met ons. Vorige week vertelde ze over de thuiskomst van haar te vroeg geboren dochter. Vandaag blikt ze terug én heeft ze een blij nieuwtje voor jullie. Lees je weer mee?

“Als ik nu terugkijk is de babytijd echt razendsnel voorbijgegaan. Een normale kraamtijd hebben we niet gehad, maar genoten hebben we wel. Ons kleine mini mensje is later nog geopereerd aan een liesbreuk, maar heeft verder niet meer in het ziekenhuis gelegen. Gelukkig! Ze heeft het heel goed gedaan.

Lees ook

En dan begint het normale leven weer. Ik ben weer aan het werk gegaan, dat was drie maanden nadat ze thuis gekomen is. In totaal ben ik zes maanden thuis geweest. Ik geniet van mijn werk en geniet van mijn vrije dagen met haar.

Inmiddels is ons kleine meisje alweer 1,5 jaar. Van het prematuur zijn merk je nog weinig. Ze is actief, vrolijk, erg ondernemend en ondeugend. Ze loopt aan een handje en klimt overal op. Ze zegt al woordjes en zwaait naar iedereen. Eten gaat als een speer. Ze maakt ons leven nog leuker. Ze is ons wonder.

Haar oogje is helemaal goed gekomen en een paar weken geleden kregen we het goede nieuws dat er niets meer te zien was op de echo. We zijn inmiddels gestopt met de medicatie.

Ze weegt nu 7400 gram en is 69 centimeter. Ze is klein, maar compenseert dit met haar vrolijke gedrag en pit. 😉

Ik voel me goed en met veel liefde mogen wij hopelijk tussen eind juni en begin juli ons tweede kind verwelkomen. Ik ben namelijk zwanger! Ik vind het super spannend. Helemaal na alles wat we hebben meegemaakt.

Ik geeft eerlijk toe, ik kan het nog niet helemaal een plekje geven. Telkens als we in een ziekenhuis komen, ben ik blij dat ik mijn kleine meid gewoon mee naar huis kan nemen. De impact is nog steeds voelbaar.

Veel mensen denken dat, als je eenmaal thuis bent met je te vroeg geboren kind, alles weer normaal is. Dat is absoluut niet zo. Zolang jezelf dit niet hebt meegemaakt, zal je ook nooit weten hoe het voelt en is. Ik heb veel geleerd van deze roerige tijd. Het zijn dingen waar ik kracht uithaal, maar ook dingen die ik eigenlijk liever niet wilde weten. Maar de conclusie? Ik ben er sterker van geworden.

Mijn huidige zwangerschap vind ik spannend. Ik ben nu 12 weken en ondanks dat ik me goed voel, kan ik niet echt genieten. Bij elke echo ben ik bang dat we slecht nieuws krijgen. Dat ze zeggen dat het hartje niet meer klopt of dat er iets niet goed is. Elke avond slik ik bloedverdunners in de hoop dat het wat doet voor de placenta. Ik sta onder strenge controle en alles gaat via een academisch ziekenhuis.

We tellen de weken af. Ik zou heel blij zijn als we dit kleine mensje in onze armen kunnen sluiten. ‘Lekker genieten’ is wat iedereen nu tegen me zegt. Misschien komt het nog, maar ik ben bang dat die roze wolk er voor mij niet helemaal in zit na alles wat we hebben meegemaakt.”

Heb jij hetzelfde meegemaakt? Hoe ervaarde jij je volgende zwangerschap toen?

Deze blog is geschreven door Kayleigh Smits. 

Lees ook de andere delen van Te vroeg geboren.

Meer weten? Op WIJ.nl vind je alles over vroeggeboorte.

Redactie WIJ à la Mama

Hoi! Wij zijn de redactie van WIJ à la Mama. Wij zijn Dionne en Mariska. We voorzien je elke dag van de leukste mama-weetjes, nieuwtjes, filmpjes, foto's en andere virals. Volg ons ook op Facebook, Instagram en YouTube.

Reageer op dit bericht