Team dragen of kinderwagen? #Sharon

In mijn enorme informatieslurpbehoefte gedurende mijn zwangerschap heb ik veel mama’s gesproken over het dragen vs de kinderwagen. In mijn wereld zag ik vrijwel alleen kinderwagens en oogde de dragende moeder al snel wat alternatief. Hier is uiteraard helemaal niets mis mee, maar ik had een wat vertekend beeld. Na wat research over de veiligheid en nabijheid die een kind ervaart heb ik toch een draagdoek gekocht.

Bij het openen van de verpakking met handige rugzak begon het fenomeen: het juist knopen. Wát een gedoe in je eentje zeg. Hoe doe je dit?! De talrijke oefenpogingen met de beer, waren gelukkig met de beer. Al snel verdween mijn draagdoek naar de kapstok en heb ik deze daar ook een flinke tijd laten verstoffen.

Lees ook

Een kinderwagen is een uitkomst! Heerlijk plat liggen, altijd een bedje bij je en man wat een opluchting was het om mijn meisje al wandelend in slaap te krijgen. Nergens mee slepen, handige bijpassende tas en een flinke ruimte voor boodschappen onderin. In de eerste periode van Marlie’s leventje hebben we dankbaar gebruik gemaakt van de heerlijke wandelwagen.

Mijn eerste poging tot dragen was een gedoe en gekibbel tussen mij en mijn toenmalige vriend met huilende baby tot gevolg. Bijna had ik mijn draagdoek aan de wilgen gehangen. De laatste poging was tijdens een moeilijke en heftige sprong waarbij Marlie alleen maar gedragen wilde worden en ik loopgraven in onze woonkamer heb veroorzaakt. Mijn lijf en armen waren stuk en dus nog een laatste poging.

Wat een uitkomst! De manier voor mij om haar in slaap te krijgen, weg te trekken van alle prikkels en tot rust te laten komen. Vanaf dat moment heb ik vrijwel alleen maar gedragen tot nu toe. Ze is bijna twee en twaalf kilo is wat minder comfortabel voor langere stukken.

Ik vind de draagdoek en kinderwagen elkaar goed aanvullen, maar jeetje wat vond ik dat dragen uiteindelijk heerlijk. Beide handen vrij, stiekem knuffelen en de veiligheid dat ze aan mij vast zat. Ik heb er echt van genoten! En nu het einde in zicht komt en mijn meisje steeds vaker wil lopen, koester ik het des te meer.

En jij? Ben jij team draagdoek? Team wandelwagen? Of net als ik beide? ♡

Meer blogs lezen van Sharon?

Sharon

Sharon werd afgelopen jaar voor de eerste keer mama van Marlie op drie hoog in Amsterdam. Ze is dolgelukkig met het liefste boefje van het universum. Ze houdt van mensen, dansen en muziek uit alle categorieën en windstreken. Ze heeft mateloos respect voor alle liefdevolle verzorgers van kinderen. Prettig gestoord en intuïtief wat neer komt op een balans zoeken tussen gangsterrap en meditatie. Ze is haar eigen coaching praktijk aan het opzetten in Amsterdam. Ze is reislustig, maar budget blijkt soms een dingetje, vooral met een kleintje. Ze neemt je mee in haar ervaring en emoties van het moederschap en is soms net zo eenzaam onzeker als jij. Hierover zegt ze: "Had ik de wijsheid in pacht dan had je hoogstwaarschijnlijk mijn bestseller in de kast staan. Ik ren in alle 7 sloten en maak veel fouten. Gelukkig ben ik supermama in de ogen van mijn prinses en wordt ze overspoelt door liefde. Uiteindelijk is liefde toch waar het om draait!”

Leave a comment (4)