Terugblik 2019: ik ben niet de mama geweest die ik hoopte te zijn #Sharon

Iedere moeder herkent het gevoel wel dat je als een ware leeuwin over je meest kostbare wezentje waakt. Dat je, je kind wilt beschermen en ook echt wilt behoeden voor verdriet, teleurstelling en alle andere minder leuke emoties van het leven.

Deze blog schrijf ik, kijkend naar het mooiste mensje in mijn leven en even emotioneerde het mij. Lief klein stoer meisje … wat heb je een pittig jaar achter de rug. Papa en mama zijn niet meer samen en onze verstandhouding is verre van stabiel te noemen. Ik heb het voor jou geprobeerd lieve schat, geprobeerd om een goede band te houden met je papa … maar helaas blijkt dat niet mogelijk.

Lees ook

Mijn schuldgevoel naar jou toe heeft mij gedreven tot het ver overschrijden van mijn grenzen. Met alle gevolgen van dien. Ik heb mezelf als mama ergens tussen het gevoel van falen, verdriet, eenzaamheid en een enorme overvloed aan liefde voor jou geplaatst en ben mezelf uit het oog verloren.

Dit tezamen met alle omstandigheden en de stress heeft mijn rol als moeder beïnvloed. Ik ben niet de mama geweest die ik hoopte te zijn, want hoe goed ik het ook probeer te maskeren, jij prikt dwars door mijn bubbel heen. Er is geen grotere spiegel dan jij mijn schat …

Dit jaar is gelukkig bijna ten einde en ik hoop vanuit de grond van mijn hart dat ik het een positieve draai mag gaan geven. Dat we ons leven in Amsterdam mogen behouden en dat jij niet door nóg een verandering heen hoeft te worden gesleept. We zijn samen namelijk echt heel blij in ons piepkleine huisje in de grote stad.

De tijd tikt alleen zo hard verder. Redden we het om ons thuis te mogen behouden? De feestdagen hebben niet dat gouden randje van voorheen. Ik merk dat ik de emotie een beetje blokkeer om mijn hoofd koel te houden. Wat zal het nieuwe jaar gaan brengen? Ik ga niet meer zeggen dat dit volgende jaar “mijn jaar wordt”.

Ik ben zelf aan zet en de bottom line is dat hoe zwaar het ook moge zijn of worden, aan het einde van de dag kijk ik in de mooiste groene ogen en heel even vergeet ik alles. Zij … mijn meisje maakt alles goed! Rijkdom ligt in haar knuffels, in haar kusjes, maar bovenal in het feit dat ik haar mama mag zijn.

Vanaf prachtig Amsterdam wensen Marlie en ik jullie een prachtig 2020 toe. Een nieuw jaar gevuld met voorspoed, gezondheid maar bovenal liefde. Fijne jaarwisseling! ♡

Meer blogs van Sharon lezen?

Volg je WIJ al op Instagram?

Sharon

Sharon werd afgelopen jaar voor de eerste keer mama van Marlie op drie hoog in Amsterdam. Ze is dolgelukkig met het liefste boefje van het universum. Ze houdt van mensen, dansen en muziek uit alle categorieën en windstreken. Ze heeft mateloos respect voor alle liefdevolle verzorgers van kinderen. Prettig gestoord en intuïtief wat neer komt op een balans zoeken tussen gangsterrap en meditatie. Ze is haar eigen coaching praktijk aan het opzetten in Amsterdam. Ze is reislustig, maar budget blijkt soms een dingetje, vooral met een kleintje. Ze neemt je mee in haar ervaring en emoties van het moederschap en is soms net zo eenzaam onzeker als jij. Hierover zegt ze: "Had ik de wijsheid in pacht dan had je hoogstwaarschijnlijk mijn bestseller in de kast staan. Ik ren in alle 7 sloten en maak veel fouten. Gelukkig ben ik supermama in de ogen van mijn prinses en wordt ze overspoelt door liefde. Uiteindelijk is liefde toch waar het om draait!”

Reageer op dit bericht