Jonah (5) en Finn (3) testen Vrolijke Vriendjes Piratenschip van VTech #Annette

Voor VTech mogen Jonah (5) en Finn (3) het gloednieuwe Vrolijke Vriendjes Piratenschip uitproberen. Een taak die deze twee kritische speelgoedfanaten op het lijf geschreven is.

In samenwerking met VTech.

Zodra het speelschip per post arriveert begint het al goed, want het blijkt groter te zijn dan verwacht. Onder veel ‘ohhh’ en ‘ahhh’ geluiden halen we alle onderdelen uit de doos. Jonah grijpt meteen naar de bijgeleverde stickers die nog op het schip geplakt moeten worden, maar dat is meer een taak voor mij omdat er wel enige precisie voor nodig is. De andere onderdelen zoals de piratenmast, het kanon en de inktvis weten de jongens zelf op de juiste plek te zetten.

Piratenschip van VTech
Het Vrolijke Vriendjes Piratenschip van VTech inclusief werkend kanon

Op het eerste gezicht vraag ik me af of het Piratenschip wel uitdagend genoeg is voor iemand van Jonah z’n leeftijd. Op de doos staat dat het speelgoed voor de leeftijd van 1 – 5 jaar is, best wel een uiteenlopende doelgroep, maar hij heeft al vrij snel in de gaten dat het schip je ook allerlei opdrachten kan geven. “Hey mama, ik moet de schat zoeken”, zegt hij terwijl hij een voor een de knopjes met geluidseffecten uitprobeert. “Dat is leuk. Ik moet de opdrachten goed doen, net als bij een schatkaart en dan vind ik de schat.” Ik kijk glimlachend toe.

Terwijl Jonah zich verdiept in de schatzoektocht, roept Finn: “Mama, mama, kijk. Poeffff!”. Hij heeft ontdekt dat het kanon op het schip ook echt een kanonskogel kan afvuren. Lachend raapt hij de plastic bal van de grond om hem weer in het kanon te stoppen en nogmaals af te vuren. Het liefste op zijn broer gericht natuurlijk.

“Kijk, het schip kan ook open”, zegt Jonah. “De kanonskogel kan nu door het valluik naar beneden rollen.” Jonah en Finn gaan nu helemaal op in hun piratenrollenspel en gooien de piratenpoppetjes overboord en vechten tegen elkaar. De ronddraaiende inktvis en het aapje doen ook mee, maar Finn verzint er ook nog wat krokodillen bij en valt zelf ook dramatisch op de grond bij elke slag. Tijdens het wilde gevecht valt af en toe het kanon van de boot of komt de mast naar beneden, maar ze hebben de spullen zelf zo weer op hun plek gezet.

“Het leukste vind ik dat je zelf het valluik open kunt doen en de steen naar beneden rolt”, zegt Jonah. “En ook dat het kanon echt kan schieten.” Dat het kanon de grote favoriet is dat blijkt wel, want ook zijn jongere broer Finn kan niet stoppen met het afvuren van de plastic kogel. Het schip kan uitgebreid worden met nog meer speelsets, maar ook zonder de uitbreiding hebben de jongens er veel plezier van. Mag hij blijven? Mijn speelgoedfanaten knikken enthousiast. Zoek je nog een uitdagend kado voor de feestdagen? Het schip wordt warm aanbevolen door mijn jongens. 😉

Lees ook van Annette: ‘Wie heeft de mooiste traktatie? Ik niet’

Annette van den Berg

Annette (34) is getrouwd met een rasechte Ier uit Dublin, waar het gezin ook een paar jaar heeft gewoond. Nu zijn ze samen met hun drie kinderen, Jonah Gabriel (6), Finn Frederick (4) en Sean William (1) weer terug in Nederland. Naast freelance schrijver is Annette ook Mama & Baby pilates instructrice om moeders fit door de zwangerschap heen te loodsen en om daarna ook weer goed te herstellen. Schrijven en reizen zijn haar grote passies, al komt ze tegenwoordig niet veel verder dan de dagelijkse ritjes naar school en weer terug.

Reageer op dit bericht