Thuiswerken? De mooiste werkkamers maak je zelf!

Thuiswerken wordt steeds geliefder bij jonge ouders. Je kunt besparen op reiskosten, kosten voor de kinderopvang en het is gewoon ook heel fijn om bij de kinderen in de buurt te zijn. Maar om ook daadwerkelijk productief bezig te zijn is het belangrijk dat je een werkomgeving voor jezelf creëert waarin je rust hebt en waar je ook echt werk gedaan krijgt.

Voor sommigen is een laptop op de eettafel voldoende, maar voor de meeste moeders onder ons is een eigen werkkamer een absolute must! Wil jij ook een werkkamer waar je in alle rust kunt werken, waar je voldoende ruimte hebt voor al je spullen en waar je inspiratie kunt opdoen? Deze voorbeelden helpen je vast op weg. En het leuke is; je kunt ze eenvoudig zelf maken!

#1 Bureau van schragen

Maak je eigen bureau met behulp van hoge schragen en mooie planken. Met deze werkplek benut je de ruimte optimaal. Je hebt alles wat je nodig hebt binnen handbereik en er is zelfs plek om mooie accessoires te etaleren. Deze oplossing is ideaal voor kleinere werkkamers.

WIJ werkkamers schragen

#2 Bureau van steigerbuizen

Voor dit bureau heb je niet eens een aparte kamer nodig. Als jij een hoekje vrij hebt in huis, dan kun jij ook zo’n geweldige werkhoek creëren. Voor een stoere, industriële look kies je voor steigerhout, maar als je het geheel iets verfijnder wilt, dan kun je ook kiezen voor witte of zwart gelakte planken. Deze werkplek kun je helemaal aanpassen naar je eigen behoeften, want steigerbuizen kun je geheel op maat laten maken.

WIJ werkkamers steigerbuizen 2

#3 Bureau van kratjes

Met weinig geld kun je ook een heel originele werkplek maken. Kijk maar eens naar dit stoere bureau dat gemaakt werd van een aantal houten kratten en een paar stevige houten planken. Vraag eens rond bij fruittelers of aardappelboeren in de buurt of zij toevallig nog houten kratjes over hebben en je kunt direct zelf aan de slag! In de kratjes heb je ook nog eens extra opbergruimte voor bijvoorbeeld boeken en mappen.

WIJ werkkamers kratjes 2

#4 Peg-board als memobord

Nog zo’n low-budget idee voor de werkkamer! Met behulp van een simpel pegboard, verkrijgbaar bij doe-het-zelf zaken, maak je zelf heel eenvoudig een inspiratiebord. Je kunt er zelf plankjes of haken aan bevestigen, zodat je een hele wand kunt gebruiken als memobord. Toe aan iets nieuws? Je verandert de opstelling in een handomdraai.

WIJ werkkamers draardscherm 2

 

#5 Kurk als memobord

Kurk is dé woontrend van 2016. Het materiaal ziet er niet alleen heel leuk uit, maar het is ook nog eens heel praktisch. Door een deel van een muur te bekleden met kurk, kun je een handig memobord maken, waar je bijvoorbeeld mooie foto’s op kunt hangen of waar je notities op kwijt kunt. Kurk is verkrijgbaar op rol en kun je iedere gewenste vorm geven. (Lees ook: Kurk is on trend)

WIJ werkkamers kurk 2

 

#6 Draadscherm als memobord

Is een memobord van kurk of Peg-board niet jouw stijl? Misschien vind je zo’n stoer draadscherm dan wel geschikt voor jouw werkruimte. Een draadscherm is verkrijgbaar bij diverse doe-het-zelf zaken en kun je spuiten in je iedere gewenste kleur. Met behulp van knijpers, haken en maskingtape kun je er van alles op bevestigen. Hang er een plantje aan en gebruik het als handige opberger voor gereedschap of knutselspullen. Je werkplek zal er ongetwijfeld van opknappen.

WIJ werkkamers peg 2

Aan de slag!

 

 

Mirjam Hart

Mirjam is tekstschrijver, moeder van Noah Joe (9) en Eli (net 1) en heeft een eigen blog, blog.eengoedverhaal.nu. Interieurstyling is haar grote passie. Het hele huis wordt regelmatig onder handen genomen. Lowbudget is hierbij het toverwoord. Volg Mirjam ook op Instagram (mirjam_hart).

Reageer op dit bericht