En dan krijg je ineens het mooiste huwelijkscadeau ever #Margot

Het is min 20°C buiten. We zijn op vakantie in Lapland en deze bittere kou heb ik nog niet eerder meegemaakt. We stappen op onze sneeuwscooters. Na een uur rijden zien we lichtjes in de verte. Aan het luide gejoel is te horen dat we worden verwacht. Half bevroren van de kou word ik warm van binnen bij het idee dat straks een wens in vervulling zal gaan: slee rijden met husky’s!

Een nest puppy’s verwelkomd ons enthousiast. Als een dolle springen ze tegen het hek. Ik word overladen met gekwispel en kusjes. Wat een liefde! ‘Vin, wanneer nemen wij ook een hond? Kijk nou hoe schattig!’ Aan de ogen van mijn man – die nog net zichtbaar zijn tussen muts en sjaal – kan ik aflezen dat het er binnenkort niet in zit. Pff stom hoor …

Margot tijdens haar vakantie in Lapland
Margot tijdens haar vakantie in Lapland

We lopen langs de hokken naar de slee. De honden leven buiten en doen daar dan ook alles: eten, slapen én hun behoefte. Aan de gele stukjes in de sneeuw is te zien waar een plasje is gelegd. Maar ook zonder visueel bewijs herken ik de geur al van een afstand.

Tijdens onze week in Fins Lapland proberen we zoveel mogelijk te beleven. De omgeving waar we verblijven leent zich uitstekend voor beginnende skiërs, dus we besluiten een les te nemen. De les gaat zó goed – geen één keer gevallen! – dat Vincent en ik besluiten om de dag erna samen de piste op te gaan.

’s Avonds voel ik kleine steekjes in mijn onderbuik. Ik herinner me het die week al eerder te hebben gevoeld, zonder er veel aandacht aan te hebben besteedt. Het zal wel door de lage temperatuur komen. Voor het slapen gaan voel ik weer een vreemd gevoel in mijn onderbuik, alsof mijn menstruatie gaat beginnen. En dat klopt volgens m’n app ook, want die geeft aan dat het morgen zover is.

Zo goed als het skiën de ene dag ging, zo slecht gaat het de andere dag. Ik heb de grootste moeite om te voorkomen dat ik niet uit de bocht vlieg. Schuilen in de blokhut lijkt me een beter alternatief. Vanuit het raam zie ik iedereen moeiteloos van de hoge piste afdalen. Ik overtuig mezelf om ook in de lift te stappen.

Als ik op 2,5 km hoogte uitstap, vraag ik mezelf af waar ik in hemelsnaam aan ben begonnen. Ik besluit de twee kleine kinderen, die onder begeleiding van hun ouders rustig naar beneden gaan, te volgen. De piste is alleen veel steiler dan gedacht en al snel zoef ik ze voorbij.

Ik verlies Vincent uit het oog en bedenk me dat bochtjes nemen wel heel handig zou zijn. In plaats daarvan steven ik recht op de blokhut af. Door een hobbel in de sneeuw verlies ik mijn evenwicht en val op m’n achterste. Met de wetenschap dat m’n menstruatie nog niet is begonnen bekruipt me de angst om nog een keer te vallen. Ik doe mijn ski’s uit en loop naar beneden, tot groot vermaak van de mensen in de blokhut.

Eenmaal terug in het huisje kan ik mijn nieuwsgierigheid niet bedwingen. Ik duik de badkamer in en pak de test erbij. Aan de manier waarop het venster volloopt wordt mijn vermoeden al bevestigd. De twee dikke strepen maken het officieel. Terwijl Vincent nog druk bezig is zijn jas uit te doen, spring ik uit de badkamer en houd hem de test voor ogen. ‘Ik ben zwanger!’

‘Echt?! Weet je het zeker? Dit heb je nog niet eerder gezien?’ Vincent kijkt me met grote ogen aan. ‘Jup. Twee strepen is bingo.’ ‘Daar moeten we op proosten dan!’ Ik met een kop thee en hij met een glas bubbels in onze handen lopen we naar de tafel en gaan we zitten. Nog een beetje onwennig kijken we elkaar aan. Jeetje, we worden ouders. Er groeit leven in mijn buik.

Het is vandaag ook nog een precies een jaar na onze trouwdag. Een beter cadeau kunnen we niet wensen. En die hond? Die komt er stiekem ook. Op basis van de Chinese astrologie is 2018 het Jaar van de Hond. Dat kan geen toeval zijn. 🙂

Margot van Meeuwen-Verbaan

Margot (31) gooide onlangs het roer helemaal om. Na tien jaar heeft zij haar kantoorbaan als jurist ingeruild voor het ondernemersavontuur. Ze is sinds kort online ondernemer en eigenaar van de webshop VANTIQ ART, waarbij ze tijdloze kunst & design aanbiedt en blogs schrijft over een duurzame lifestyle. Samen met haar man Vincent gaat ze regelmatig (lang) op reis. Tijdens hun huwelijksreis hebben ze mensen die zich op een bijzondere manier inzetten voor de wereld geïnterviewd over ‘geluk’ voor hun blog Nomadhappiness.com (check de prachtige plaatjes hier). Ze is dit najaar bevallen van een prachtig meisje Jolie Milou.

Leave a comment (2)