Vakantiedilemma van een pechvogel: thuisblijven of weggaan? #Evelinn

Bijna vakantie. Yes! Al maanden leef ik toe naar het moment dat we op vakantie gaan naar Italië. Drie weken lang geen verplichtingen en even geen dagelijkse beslommeringen. Gewoon genieten van heerlijk eten, schattige pittoreske dorpjes en vergeet de warme zon op je huid niet.

We gaan met de auto, hoewel zo’n stuk rijden best een uitdaging wordt met een peuter, zijn we vol vertrouwen dat dit een top vakantie gaat worden.

Lees ook

Twee dagen voor we op vakantie gaan, brengen we onze konijnen Bob & Marley naar mijn ouders. Ze wonen niet om de hoek en we besluiten er een dagtripje van te maken, zodat opa en oma hun kleindochter ook nog even kunnen knuffelen.

Na aankomst bij mijn ouders laden we de spullen voor de konijnen uit en plof ik neer op de bank. Als ik net zit, roept mijn vrouw of ik even buiten naar de auto wil komen om te helpen. Terwijl ik dagdromend opsta en richting de deur loop, gebeurt het.  Er ligt iets onder de deurmat en stap mis. Mijn enkel klapt dubbel en mijn knie komt op de metalen rand van de drempel terecht.

Ik schreeuw het uit van de pijn en mijn moeder en vrouw komen geschrokken aangerend. Ook mijn dochter komt erbij en duwt iedereen aan de kant om mij kusjes te geven. Nadat ik met veel moeite naar de bank gehinkt ben en veertig minuten heb zitten koelen, durf ik voorzichtig de schade op te nemen. Mijn handen liggen open en mijn knie ook maar dan die enkel, ik til het koelpack op en zie een ei ten grote van die van een struisvogel. Ik ben bont en blauw.

Het ziet er niet best uit en na het inwinnen van professioneel advies, krijg ik te horen dat mijn enkelbanden ingescheurd zijn en dat rust en krukken noodzakelijk zijn voor een goed herstel.

Maar ik ben mama,  ga op vakantie en heb geen tijd voor krukken en rust. We moeten samen naar Italië rijden en de annuleringsverzekering dekt dit niet. Wat nu?!

Op vakantie gaan of thuisblijven is de grote vraag? Heb jij wel eens vlak voor vertrek je vakantie moeten cancelen door een ondoordachte actie?

Lees ook: ‘Waarom ik een tuigje voor mijn kind heb gekocht #Evelinn’

Lees meer blogs van Evelinn

Evelinn van Oijen

Evelinn (33) is getrouwd met Stephanie en samen hebben ze een dochter Mylène van bijna 2 jaar. Ze zouden in de toekomst graag een broertje of zusje willen voor Mylène en zijn daarom op zoek naar een geschikte donor om hun gezin compleet te maken. Naast mama is Evelinn Hypnobirth docente en Doula in opleiding. Haar favoriete hobby: lekker uitgebreid koken.

Reageer op dit bericht