Van ledikant naar peuterbed… Als dat maar goed gaat

Arya sliep haar hele leven al in een ledikantje. Eerst gezellig bij ons op de kamer en vanaf dat ze een half jaar oud was op haar eigen kamer. Maar nu werd het om meerdere redenen tijd dat Arya naar een andere kamer zou gaan verhuizen. En in een mooie nieuwe kamer, hoort natuurlijk ook een mooi nieuw ‘grote meisjes’-bed. Een flinke verandering!

Gelukkig bestaan er genoeg bedden voor grote kleine meisjes. Niet direct in een enorm groot bed zonder randen, maar een leuk peuterbedje met aan het hoofd- en voeteneinde nog een rand. Dat leek mij toch wel een stuk veiliger! En met een meegroeibed kan zij de komende jaren vooruit, dat is handig! Maar feit blijft dat Arya dan wel opeens zelf in én uit bed zou kunnen klimmen.

Lees ook

Ik zag dus direct al visioenen voor me van middenin de nacht overhoop getrokken kamers, een kindje dat toch uit bed weet te vallen en nog ergere gebroken nachten dan toen ze een baby was. De eerste nacht in haar nieuwe kamer vond ik dan ook misschien nog wel spannender dan Arya zelf..

Arya had vooral heel veel zin om in haar nieuwe bed te mogen slapen. Haar nieuwe kamer hebben we helemaal ingericht naar haar voorkeuren en ze wilde er dan ook maar al te graag zijn. Ook het bed werd ’s middags uitgebreid geïnspecteerd (ja, je kunt er óók goed op springen…) en vol trots gaf ze haar knuffels een nieuw plekje in haar peuterbedje.

’s Avonds ging Arya enthousiast naar boven. Het verhaaltje voor het slapen gaan wilde ze zelfs vanuit haar nieuwe bed luisteren. Maar om daarna echt zelf te gaan slapen was toch nog wel erg spannend. Na wat extra knuffelsessies sliep zij dan toch en heeft ze meteen de eerste nacht in haar nieuwe bed uitstekend doorgeslapen. Geen middernachtelijke speelsessies en zelfs ’s ochtends toen ze wakker werd durfde ze nog niet te gaan spelen totdat wij er waren. Ik heb een stuk slechter geslapen dan zij, aangezien ik de hele nacht alert was of ik geen eigenwijze peuter zou horen…

Van ledikant naar peuterbed, een spannende verandering voor peuter, maar misschien nog wel spannender voor mama!

Lidewij Timmermans

Lidewij (26) is getrouwd met Raymond en thuisblijfmama van hun peuterdochter Arya en babyzoontje Ayden. Samen hebben ze ook nog drie harige kattenkindjes.

Reageer op dit bericht