Van ochtendstress naar wijze les: ‘fouten maken mag’

Hieperdepiep Hoera! 3 Jaar alweer mijn kleine meisje. Wat gaat de tijd snel. Veel te snel, over een kleine 15 minuten moet ik naar de trein. 

Kunnen die kadootjes niet wat vlotter opengemaakt? Ik moet nog bekers en broodtrommels vullen, fruit schoonmaken en niet te vergeten de laatste hand leggen aan de traktaties. Manlief is niet van de fröbel dus dat moet ik echt zelf doen.

Lees ook

20 Minuten later hink ik naar buiten terwijl ik instructies naar de middelste schreeuw over zijn huissleutel, brul tegen de oudste dat ze zelf haar lunch moet smeren en haal de huilende jarige Job van mijn been waarbij ik haar beloof wat eerder naar huis te komen.

De trein staat er al, één grote sprong ‘pfffieeeet’ deuren dicht, yes gehaald. Niet?!!! De trein gaat de verkeerde kant op. Boem, boem, boem roffelt mijn hart terwijl mijn maag een dubbele flik flak maakt. Stress in het kwadraat.

Stomme ik, echt weer iets voor mij en dat op de derde werkdag van mijn nieuwe baan. Een verpletterende indruk maak ik zo. Een medepassagier kijkt me meelevend aan. ‘Balen hè?’ zegt ze. Aan de vieze slab te zien die nog net uit haar tas piept is ze zelf ook een moeder. Ik vis het telefoonnummer van de manager uit mijn tas waarbij natuurlijk de stapel ‘Triple P Opvoedfolders’ op de grond kiepert. ‘Stress de baas blijven’ luidt de bovenste folder. Hoe toepasselijk.

Wees alert op storende gedachtes staat er. Gedachtes als ‘Het is allemaal mijn schuld, ik doe nooit iets goed.’ Ja, ja, ja dat ken ik. Wat kan ik eraan doen? ‘Helpende uitspraken bedenken’ staat op pagina 2 zoals ‘Ik mag best fouten maken.’ Wauw, die is voor mij.

De trein raast voort op weg naar het verkeerde station en ik maak van de nood een blog. Relax! Adem in, adem uit.

Marjolein Bijvoet is redactiestagiaire bij WIJ à La Mama. Zij heeft gewerkt als jeugdverpleegkundige en pedagoog maar schrijven is haar grote passie. Haar andere passies zijn hardlopen en fotografie. Zij is getrouwd en heeft 3 kinderen.

Reageer op dit bericht