Veel eten: ons meisje is net rupsje nooitgenoeg #Evelinn

Soms verbaas ik mij oprecht over de grote hoeveelheid voedsel die Mylène (2) naar binnen kan werken. Ik heb het dan niet per se over lekkere dingen zoals koek of ijs. Maar bijvoorbeeld over brood en bepaalde groentes. Ze kan deze wegwerken als een grote hongerige bouwvakker die een dag niet gegeten heeft.

Zo eet ze in de ochtend met gemak drie boterhammen op als ze de kans krijgt. Wat ik op haar brood smeer maakt haar verder ook niet uit. Zoetigheid krijgt ze niet op brood want dat vind ik niet nodig. Ze is vooral gek op kaas en groentespread als broodbeleg.

Lees ook

De hele dag door kan ze eten en ik vraag me dan ook regelmatig af waar ze het allemaal laat in dat kleine lijf. Zo groot is die maag toch niet? Natuurlijk is Mylène wel een super bewegelijk meisje dat non stop in de weer is en niets liever doet dan rennen. Dus ze zal ook wel flink verbranden met zo veel beweging, maar toch vind ik het bijzonder.

Het nadeel van altijd willen spelen en eten is dat je dan weer aan tafel moet gaan zitten bij je moeder. Niet leuk natuurlijk, want dat gaat van je speeltijd af. Zo flauw hé al die regels die moeders verzinnen. Dus Mylène heeft zelf voor de oplossing gezorgd, namelijk zo snel mogelijk, zo veel mogelijk brood in mijn mond stoppen, zodat ik snel weer kan gaan spelen.

Daar gaat deze moeder uiteraard niet mee akkoord tot grote teleurstelling en frustratie van dochterlief. Om te voorkomen dat ze zo aan het schuiven is, heb ik brood al op verschillende manieren gegeven. Wat resulteerde in niet meer kauwen, gelijk doorslikken of als nog schuiven tot er niks meer bij past en zelfs haar mond niet meer dicht kan.

Ze krijgt nu een boterham in vier stukjes en dan één stukje per keer. Uiteraard word dit nog steeds naar binnen geschoven, maar wonder boven wonder stikt ze er nooit in. Wel blijf ik in de buurt, want ik vind het stiekem doodeng.

Eenmaal klaar met eten is de strijd over. Tot ze weer iets wil eten en zo blijven we vrolijk doorgaan de hele dag. Volgens mij is dit geen fase toch, want ze blijven veel eten tot ze het huis uit gaan heb ik mij laten vertellen. 😉

Kan jouw kind ook zoveel eten? Hoe ga jij daarmee om?

Lees meer blogs van Evelinn

 

Evelinn van Oijen

Evelinn (33) is getrouwd met Stephanie en samen hebben ze een dochter Mylène van bijna 2 jaar. Ze zouden in de toekomst graag een broertje of zusje willen voor Mylène en zijn daarom op zoek naar een geschikte donor om hun gezin compleet te maken. Naast mama is Evelinn Hypnobirth docente en Doula in opleiding. Haar favoriete hobby: lekker uitgebreid koken.

Leave a comment (3)