Het eerste woordje van je baby #Annette

Dat eerste woordje van je baby is natuurlijk een mijlpaal, maar soms is het niet helemaal wat je verwacht had te horen …

Sean is nu tien maanden oud en doet flink zijn best om er geluiden uit te krijgen. Met smart zitten we erop te wachten tot hij voor de eerste keer ‘papa’ of ‘mama’ zegt, maar tot nu toe komt hij niet veel verder dan “babababa”.

Lees ook

Tot we ’s avonds met het hele gezin aan de eettafel zitten en meneertje iets te lang op zijn eten moet wachten. We zitten lekker gezellig met z’n allen te kletsen en Sean zijn eten staat op een meter afstand voor zijn gezicht te dampen. Plotseling tussen al het gejoel door horen we allemaal luid en duidelijk een klein stemmetje roepen: “HEBBEN!”

Stomverbaasd draait iedereen zijn hoofd om naar onze kleine dikke prop in zijn kinderstoel, die met grote ogen al kwijlend naar zijn bordje eten wijst. Hoor ik dat nou goed? Zei hij echt het woordje ‘hebben’ terwijl hij naar zijn eten wees?! We krijgen niet lang de tijd om er over na te denken, want al snel zegt hij nog een keer: “hebben!” en om zijn woord kracht bij te zetten maakt hij een klakkend geluid met zijn tong.

Sinds die avond is hij niet meer te stoppen. Zodra hij speelgoed, eten of iets anders ziet wat hij graag wil pakken begint hij wild met zijn armen te zwaaien en zegt “hebbe, hebbe”. Op een simpele ‘papa’ of ‘mama’ moeten wij nog even wachten denk ik, dit kereltje weet wat hij wil.

Wat was het eerste woordje van jouw kind? 

Lees meer blogs van Annette

Annette van den Berg

Annette (34) is getrouwd met een rasechte Ier uit Dublin, waar het gezin ook een paar jaar heeft gewoond. Nu zijn ze samen met hun drie kinderen, Jonah Gabriel (6), Finn Frederick (4) en Sean William (1) weer terug in Nederland. Naast freelance schrijver is Annette ook Mama & Baby pilates instructrice om moeders fit door de zwangerschap heen te loodsen en om daarna ook weer goed te herstellen. Schrijven en reizen zijn haar grote passies, al komt ze tegenwoordig niet veel verder dan de dagelijkse ritjes naar school en weer terug.

Reageer op dit bericht