Verhuizen met een peuter dat doe ik wel even (not!) #Evelinn

We zijn deze week verhuisd, maar oh wat heb ik mij daar op verkeken zeg! Ik ben namelijk een ster in dingen uitstellen. Elke keer een ander excuus. Ik vind inpakken maar vermoeiend. Zeker als je je bedenkt dat je het na een half uur rijden net zo hard weer moet uitpakken. Onze dochter Mylène was ook een grote hulp. Wat is er nou leuker dan de doos die mama net heeft ingepakt, weer uit te pakken en de spullen dan te verstoppen. Je raadt het al, het was een helse week! 😉

Onlangs kregen wij een nieuw huurhuis toegekend. We hadden precies een maand de tijd hadden om alles te regelen. Als doula heb je de bevaldatum van je cliënt niet in de hand en als of dat nog niet genoeg was, had ik ook nog een driedaagse cursus gepland staan. Precies een paar dagen voor we de sleutel moesten inleveren.

Lees ook

Ik ben een positieve denker en dus ging ik er honderd procent vanuit dat zelfs met mijn uitstelgedrag en behulpzame dochter ik dit allemaal wel ‘even’ zou doen.

Zoals je waarschijnlijk al geraden hebt, ging het alles behalve zoals gepland. Midden in de nacht inpakken en een te laat verhuisbedrijf was nog maar het topje van de ijsberg. De avond voor verhuizen werd Mylène ziek, niet gewoon een klein griepje. Nee, zo eentje waarbij het er aan alle kanten uitkomt. Je kots van de muur moet schoonmaken, omdat ze beslist al spugend door het huis lopen en ik er als een soort kip zonder kop achter aan hobbel om haar te helpen.

Maar de verhuizing laat niet op zich wachten en dus moest ik met een ziek kind naar mijn ouders aan de andere kant van het land, omdat ook de gastouder op dat moment ziek is. We dachten slim te zijn door de verhuizing doordeweeks te plannen, maar waar laat je een ziek kind op een doordeweekse dag. Mijn ouders zijn met pensioen dus daar ging ik met een ziek meisje twee uur in de auto, zodat ze gewoon ergens rustig ziek kon in plaats van het gesleep tussen de twee huizen.

Het was allemaal nog niet genoeg. Ook kregen we te maken met een stroomstoring en deed de verwarming het niet. Maar goed, we zijn over en alles doet het inmiddels weer.

Om dit avontuur nog even af te maken besloot ik de eerste nacht in het nieuwe huis zelf eens van dicht bij kennis te maken met de wc pot gezegend met de buikgriep van mijn dochter.

Hoe was jou week? 😉

Evelinn van Oijen

Evelinn (33) is getrouwd met Stephanie en samen hebben ze een dochter Mylène van bijna 2 jaar. Ze zouden in de toekomst graag een broertje of zusje willen voor Mylène en zijn daarom op zoek naar een geschikte donor om hun gezin compleet te maken. Naast mama is Evelinn Hypnobirth docente en Doula in opleiding. Haar favoriete hobby: lekker uitgebreid koken.

Reageer op dit bericht