Verlof alleen maar leuk? Ik verveel me soms dood! #Giulia

‘Geniet van je verlof!’ of ‘Rust nu het nog kan!’ zijn van die uitspraken die ik de laatste weken naar mijn hoofd geslingerd krijg. Het lijkt natuurlijk ook heerlijk, zo’n paar weken helemaal vrij voor jezelf. Maar eerlijk? Wat mij betreft mag ze volgende week al komen, hoor!

Er zijn dagen waarop ik volop geniet, maar ook dagen waarop ik me afvraag hoe ik dit nog drie weken vol moet houden. Vooral als ik weer ziekenhuis in, ziekenhuis uit ga en me thuis al niet veel beter voel. Dagen waarop ik merk dat mijn bloeddruk aan de hoge kant is en ik niet meer kan dan op de bank liggen. Die dagen duren verrekte lang!

Lees ook

Nu ik bijna 37 weken zwanger ben is mijn agenda akelig leeg en weerhoudt niets me er meer van om mama te worden. Een paar weken geleden schoot ik nog in de stress als ik weer eens onverwachts aan de CTG lag. Ik had nog deadlines, mijn moeder was op vakantie en natuurlijk was ons kind nog te jong!

Dit weekend staan de voorlopig laatste drie belangrijke items op de planning: een fotoshoot, de babyshower van een vriendin en mijn moeder komt terug van vakantie. Vanaf maandag, wanneer ik precies 37 weken zwanger ben, is mijn agenda zo goed als leeg. Natuurlijk zet ik er wel van alles in: ik spreek af met vriendinnen en als ik goed genoeg voel werk ik achter de schermen wat aan mijn bedrijf. Maar verder? Lig ik vooral met mijn handen op mijn buik op de bank te Netflixen.

Ik heb serieus nog nooit zoveel films en series gekeken als in de afgelopen weken! Eerder deed ik er minimaal een week over om een film te kijken: elke dag een klein stukje tijdens de lunch. Nu is het de normaalste zaak van de wereld om op een doordeweekse dag een complete film te kijken en er nog een paar afleveringen van een nieuwe serie achteraan te plakken. Best chill, hoor! Maar echt mijn hobby is het niet.

Liever zou ik me zo goed voelen dat ik iets van betekenis zou kunnen doen in deze laatste weken. Wat kleine klusjes aanpakken in huis, extra goed poetsen of alvast wat werk verrichten, zodat ik straks extra lang van mijn kind kan genieten. Ik baal er dan ook zwaar van dat ik me op de meeste dagen zo rustig moet houden dat ik alleen maar de bank aan het verslijten ben. Dat wil ik liever straks doen, met ons meisje óp in plaats van ín mijn buik!

De laatste loodjes wegen het zwaarst, dat blijkt maar weer eens. Begrijp me niet verkeerd: ik vind zwanger zijn nog altijd fantastisch! Maar inmiddels vind ik het ook best pittig en vooral ook heel spannend. Bij elk signaal dat mijn lichaam geeft moet ik schakelen: is dit iets om voor te bellen? Zeker sinds ik regelmatig met een hoge bloeddruk aan de CTG heb gelegen en daar inmiddels al een paar weken medicijnen voor slik, ‘wacht’ ik als het ware op het moment dat de dosering omhoog moet.

Terwijl ik bovendien overal lees dat je kind rond deze termijn wel ingedaald zal zijn en met zijn of haar hoofdje helemaal klaar ligt om geboren te worden, ligt onze dame met haar billetjes beneden. Hoe zou het voelen als die indalen? Zouden haar billen überhaupt wel indalen? En nu we weten dat mijn baarmoeder een enigszins afwijkende vorm heeft: zou dat ervoor zorgen dat ze eerder komt of zou het juist kunnen veroorzaken dat ze klem blijft zitten?

Hoogstwaarschijnlijk krijg ik een geplande keizersnede, maar het kan natuurlijk ook zomaar zo zijn dat madam zich eerder aandient. Mijn vluchttas is dus op alle situaties voorbereid. We leven naar een geplande datum toe, al was die datum op het moment dat wij ons mochten melden al vol. Zouden ze ons er toch nog bij proppen, zouden ze toch voor een andere dag kiezen of halen ze ons meisje dan al een week eerder? Zo veel vragen, waarop ik op het moment dat deze blog online komt gelukkig alle antwoorden wel zal hebben. Daarover dus later meer! Ga ik maar weer even ‘genieten van mijn verlof’. 😉

Meer blogs lezen van Giulia?

 

Giulia

Giulia (26) is zwanger van haar eerste kind (uitgerekend juni 2019), getrouwd met Kevin en samen met hun twee katten Samba en Rumba wonen ze in het Limburgse Weert. In het dagelijks leven werkt Giulia als freelance tekstschrijver, blogger en yoga-instructrice. Ze schrijft over uiteenlopende onderwerpen, maar tegenwoordig is haar favoriete onderwerp toch wel het kleine meisje in haar buik!

Reageer op dit bericht