Verlof? Hard werken zal je bedoelen! #Margot

Ondernemers hebben net als ieder andere werknemer recht op verlof vanaf zes weken voor de uitgerekende datum. Toch is de werkelijkheid vaak anders, want als jij de kar niet trekt, dan staat ‘ie stil. Met een website die één week voordat ik was uitgerekend live ging, was het tot op het laatste moment door bikkelen. Toen Jolie was geboren besloot ik het er daarom goed van te nemen, ik zou lekker helemaal niks doen.

Dat was leuk bedacht, ‘lekker helemaal niks doen’ met een baby. Ondanks dat iedere dag met haar een feestje is, is een baby verzorgen misschien wel nog intenser dan een deadline halen. Pff, wat nou uitrusten? Survivallen zal je bedoelen!

Lees ook

Gelukkig was er de eerste week een lieve kraamverzorgster die ons zoveel mogelijk uit handen nam. Ze stuurde me verplicht naar bed om uit te rusten, iets waarvan ik achteraf wilde dat ik er meer van had genoten.

In plaats van m’n rust te pakken liep ik hard te stuiteren op de adrenaline die los was gekomen van de blijdschap. Alles was interessant en nieuw. Er was volop aandacht voor de kleine meid. Ik wilde haar het liefste aan iedereen laten zien. Uitrusten kwam later wel!

De slapeloze nachten, de borstvoeding op gang krijgen, elke dag van de week klaarstaan voor een kleintje. Het is echt intensief. Ik dacht een uitzondering op de regel te zijn en dat ik niet moe te krijgen was, maar na een maand begon ik het toch wel te voelen. Een nachtje doorslapen zou geen kwaad kunnen. Of misschien heel eventjes op vakantie in mijn eentje?

Gekheid natuurlijk, want ik zou niks van haar willen missen. Maar ik snap nu wel waarom je óók vooraf verlof krijgt. Zodat je dus lekker helemaal niks kan doen!

Wat heb jij gedaan tijdens je verlof (of ben je van plan te gaan doen)? Vertel!

Lees ook van Margot: ‘Rust, Reinheid & Regelmaat. De drie gouden R’en?’

Meer blogs lezen van Margot? 

Margot van Meeuwen-Verbaan

Margot (31) gooide onlangs het roer helemaal om. Na tien jaar heeft zij haar kantoorbaan als jurist ingeruild voor het ondernemersavontuur. Ze is sinds kort online ondernemer en eigenaar van de webshop VANTIQ ART, waarbij ze tijdloze kunst & design aanbiedt en blogs schrijft over een duurzame lifestyle. Samen met haar man Vincent gaat ze regelmatig (lang) op reis. Tijdens hun huwelijksreis hebben ze mensen die zich op een bijzondere manier inzetten voor de wereld geïnterviewd over ‘geluk’ voor hun blog Nomadhappiness.com (check de prachtige plaatjes hier). Ze is dit najaar bevallen van een prachtig meisje Jolie Milou.

Leave a comment (2)