Viral: kinderopvang laat kinderen half aangekleed en op blote voeten door de sneeuw lopen

Op Facebook stuitten wij vanmorgen op een post van een Nederlandse kinderopvang. De post bestaat uit foto’s van kinderen die samen met de leidsters op hun blote voeten buiten door de sneeuw lopen. Sommigen kinderen zónder broek, zónder jas, enkel gehuld in een luier en een trui. De reden? “Van koude, frisse voeten slapen ze beter”, aldus de kinderopvang.

Duizenden ouders reageren geschokt op het bericht, wij op de redactie eerlijk gezegd ook. Een frisse neus halen juichen we toe, maar dit?! Wij vinden dit wel erg ver gaan.

Hoera! Verse sneeuw! Nu kunnen de kinderen sneeuwtrappelen. Van koude, frisse voeten slapen ze beter. Op alle locaties gingen ze met onze medewerkers naar buiten.

Geplaatst door Hestia Kinderopvang op Woensdag 23 januari 2019

Waar komt deze bizarre methode vandaan vragen we ons af? Na een korte zoektocht in Google komen we erachter dat dit een eeuwenoude methode is. In 1693 verscheen het boek ‘Some Thoughts Concerning Education’ van de Engelse filosoof John Locke. Volgens Locke moesten kinderen met blote voeten of op dunne schoenen door de sneeuw lopen. Want als ze als kind blootstonden aan kou, werden ze als volwassene minder snel verkouden.

Ook stuiten we op een blog van een slaapcoach die op blote voeten lopen door de sneeuw adviseert voor een betere nachtrust. Echter is dit advies niet gericht aan kinderen, maar aan volwassenen. Kortom, beter niet doen. Kinderen warm aankleden en dan een frisse neus halen lijkt ons een beter advies. Wedden dat ze daarna ook lekker slapen?

Update: inmiddels heeft de kinderopvang de volgende verklaring gepost.

Hierbij onze reactie op de commotie die is ontstaan naar aanleiding van onze post met betrekking tot het sneeuwtrappelen…

Geplaatst door Hestia Kinderopvang op Donderdag 24 januari 2019

Slaapadvies nodig? Stel je vragen aan onze WIJ deskundige Stephanie Molenaar

Redactie WIJ à la Mama

Hoi! Wij zijn de redactie van WIJ à la Mama. Wij zijn Dionne en Mariska. We voorzien je elke dag van de leukste mama-weetjes, nieuwtjes, filmpjes, foto's en andere virals. Volg ons ook op Facebook, Instagram en YouTube.

Leave a comment (3)