Vlekjes … overal vlekjes! #Sharon

Tegen een uurtje of twee in de nacht word ik wakker van Marlie. Ze is niet overstuur, maar ik hoor dat er wat aan de hand is. Met mijn duffe hoofd trek ik haar tegen mij aan en direct ben ik wakker. Marlie voelt bloedheet aan en haar romper, pyjama en zelfs de slaapzak voelen klam aan. In het donker ga ik op zoek naar de thermometer en ja hoor … 39.6 °C dus flinke koorts!

Ik verwissel de kleertjes en leg haar naast me neer. Een warm hoofd tegen mijn arm en bloedhete handjes die af en toe voelen of ik er nog wel ben. Een uurtje later blijkt ze toch ineens oncomfortabel en geef ik haar een zetpil.

Lees ook

De volgende dag blijkt de koorts er nog steeds te zijn en tikken we zelfs 40.6° C aan. Toch wat ongerust bel ik de huisarts op en een liefdevolle assistent verbind ons door met haar. Ze stelt ons gerust en neemt duidelijk de signalen door waarop we direct moeten handelen. Ik zoek mezelf rot op het internet wat mijn kleine meisje heeft, maar dat brengt nog meer verwarring. Eten wil ze niet en drinken doet ze ook mondjesmaat ook al bied ik het haar vaak aan.

Elke acht uur krijgt ze een pijnstiller als ze oncomfortabel is. Een bericht naar de opvang geeft te kennen dat zij het eerste geval is dus vraag ik mij nog sterker af hoe ze dit heeft opgelopen?!  Na drie rot nachten met minimaal slapen en vier dagen op eieren lopen, is de koorts ineens voorbij uit het niets. Halleluja!

Mijn overenthousiaste moederhoofd laat een badje vollopen. Ze is gek op in bad gaan en ik denk dat ze gebaat is bij een opfrisbeurt. Dat vind ik ook prettig als ik ziek ben geweest namelijk. Nog voor ik haar richting het badje breng wordt ze volledig overstuur en zodoende duurt het bad nog geen minuut.

Bij het afdrogen zie ik het ineens, de zaklamp op mijn telefoon verduidelijkt een zee aan … zachtroze kleine vlekjes. Ze zitten overal! Met de vlekkenwijzer probeer ik erachter te komen wat er aan de hand is en ineens is het daar. De zesde ziekte! Hoezo heeft alles een gewone naam behalve de vijfde en zesde ziekte?

Die vlekjes vind ik maar lastig te onderscheiden, omdat veel aandoeningen in het beginstadium op elkaar lijken. En dan het dilemma van pijnstilling, voordat jullie losbarsten … Mijn meisje krijgt pijnstillers als ze oncomfortabel is, als de koorts te hoog gaat of als ik denk dat ze het nodig heeft.

Feit wil dat pijnstilling de koorts omlaag brengt, waardoor het lichaam nog harder moet werken om een virus of infectie op te lossen. Koorts heeft immers een zeer nuttige functie! Inmiddels is het dag vijf en haar eetlust keert weer langzaam terug. Ze is bijna twee dagen koortsvrij en begint weer wat te spelen. Maar dat lontje … dat is volgens mij een stuk korter dan voor de koorts. Mijn ontgroening voor kinderziekten is een feit!

Wat is jullie ervaring?

Meer blogs van Sharon lezen?

Meer informatie over kinderziekten vind je op WIJ.nl

Sharon

Sharon werd afgelopen jaar voor de eerste keer mama van Marlie op drie hoog in Amsterdam. Ze is dolgelukkig met het liefste boefje van het universum. Ze houdt van mensen, dansen en muziek uit alle categorieën en windstreken. Ze heeft mateloos respect voor alle liefdevolle verzorgers van kinderen. Prettig gestoord en intuïtief wat neer komt op een balans zoeken tussen gangsterrap en meditatie. Ze is haar eigen coaching praktijk aan het opzetten in Amsterdam. Ze is reislustig, maar budget blijkt soms een dingetje, vooral met een kleintje. Ze neemt je mee in haar ervaring en emoties van het moederschap en is soms net zo eenzaam onzeker als jij. Hierover zegt ze: "Had ik de wijsheid in pacht dan had je hoogstwaarschijnlijk mijn bestseller in de kast staan. Ik ren in alle 7 sloten en maak veel fouten. Gelukkig ben ik supermama in de ogen van mijn prinses en wordt ze overspoelt door liefde. Uiteindelijk is liefde toch waar het om draait!”

Reageer op dit bericht