Vol verwachting … op zoek naar een donor! #Evelinn

De zoektocht naar een donor voor een tweede kind is begonnen. Een spannende en onzekere tijd, waarvan we niet weten hoe lang het gaat duren voor we een geschikte donor vinden.

De donor van onze dochter is helaas niet bereid om nog een keer te doneren. Oorspronkelijk was het niet de afspraak dat we een andere donor moesten zoeken. We vinden het belangrijk dat onze dochter en het toekomstige kind volwaardig familie zouden zijn. Helaas loopt dit anders … maar we kunnen hem moeilijk dwingen om nog een keer te doneren.

Lees ook

Via een spermabank een donor zoeken willen we liever niet, omdat we dat te onpersoonlijk vinden. We willen graag weten hoe hij eruit ziet, hoe hij klinkt en nog meer details die we later kunnen delen met ons kind. Denk aan dingen als zijn hobby’s, lievelingskleur en favoriete schoolvak. Hoe onbenullig dat ook kan klinken, is dat beter dan je kind te laten wachten tot hij of zij achttien is en dan pas het antwoord op die vragen krijgt.

Als Mylène (2) straks oud genoeg is zullen we haar toch moeten uitleggen hoe het komt dat ze twee mama’s heeft. Hoe graag we haar ook willen beschermen tegen alle lelijke opmerkingen die ze misschien nog gaat krijgen, we kunnen het niet tegenhouden. We hopen door er zo open mogelijk mee om te gaan haar zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen. Zo hoeft ze niet tot haar achttiende te wachten om contact op te nemen, ze mag dit doen zodra ze er behoefte aan heeft.

Mijn vrouw heeft zelf geen zwangerschapswens, wat ik heel goed kan begrijpen, omdat ik het ook geen pretje vond om zwanger te zijn. Als ik het kind dan ga dragen, zullen ze door mij dan deels aan elkaar verbonden zijn, wat we allebei een mooi idee vinden.

Maar het vinden van een donor doe je niet zo één, twee, drie. In de nabije omgeving hebben we geen potentiële kandidaten dus moeten we verder kijken. Er zijn genoeg opties zoals speeddate-avonden voor wensouders tot forums. Maar vaak zijn dat mannen die alleen willen doneren door zelf het kind te verwekken of ze hebben al honderden kinderen rondlopen … Niet zo’n prettig idee vinden wij! Wij zijn kieskeurig en stellen eisen aan onze toekomstige donor.

Het wordt een spannende tijd en ik kan niet wachten tot het zo ver is!

Lees ook van Evelinn: ‘Ik vind opvoeden maar moeilijk, jij?’

Lees meer blogs van Evelinn

Evelinn van Oijen

Evelinn (33) is getrouwd met Stephanie en samen hebben ze een dochter Mylène van bijna 2 jaar. Ze zouden in de toekomst graag een broertje of zusje willen voor Mylène en zijn daarom op zoek naar een geschikte donor om hun gezin compleet te maken. Naast mama is Evelinn Hypnobirth docente en Doula in opleiding. Haar favoriete hobby: lekker uitgebreid koken.

Reageer op dit bericht