Voor alle mama’s die de sportschool als dekmantel gebruiken #Annette

Sporten tijdens en na je zwangerschap is hartstikke goed voor je. Maar of je er ook zin in hebt is een hele andere vraag. Als pilates instructrice roep ik natuurlijk “ja, doen!” maar als moeder van drie zeg ik “geef die zak chips eens door.”

Ik had ze al weleens gezien in mijn pilates lessen voor ‘zwangere vrouwen & zojuist bevallen moeders’. Vrouwen die eigenlijk alleen maar komen om er even uit te zijn, lekker willen kletsen met moeders die ook met wallen tot op hun enkels rondlopen en die misschien tien minuutjes actief meedoen en verder vooral op de yoga mat in slaap sukkelen. Hey, ik oordeel niet. Iedereen is bij mij welkom. Je moet vooral goed naar je lichaam luisteren en als dat lijf zegt ‘hey, nu even niet’, dan moet je vooral even niets doen.

Lees ook

Regelmatig krijg ik de vraag “wanneer ga je weer beginnen met lessen geven?”. Euh ja, goede vraag. Ik ben pas nog bevallen dus ik doe nog even rustig aan… Oh nee, wacht, dat was alweer NEGEN MAANDEN geleden. Om de een of andere reden heb ik er dit keer totaal geen zin in om het sporten weer op te pakken.

Dan denk ik terug aan die moeder die elke week trouw naar de pilates lessen kwam, maar in haar geparkeerde auto voor de deur een magazine ging lezen met een reep chocolade in haar hand. Even een uurtje rust. Die moeder wil ik nu zijn. Niet diegene die in een strakke legging voor een groep vrouwen d’r benen in d’r nek gooit.

Misschien moet ik het maar over een hele andere boeg gaan gooien. In plaats van pilates lessen geven mijn lesuurtje gebruiken als een plek waar uitgeputte moeders kunnen relaxen zonder schuldgevoel.

Dus geen ‘the hundred’ herhalen tot je armen eraf vallen, maar lekker in de foetushouding onder een dekentje in slaap vallen. Kopje kruidenthee achteraf en weer helemaal zen naar huis, waar iedereen denkt dat je flink gesport hebt. Neem jij de chocolade mee, dan zorg ik voor rest!

Lees meer blogs van Annette

Annette van den Berg

Annette (34) is getrouwd met een rasechte Ier uit Dublin, waar het gezin ook een paar jaar heeft gewoond. Nu zijn ze samen met hun drie kinderen, Jonah Gabriel (6), Finn Frederick (4) en Sean William (1) weer terug in Nederland. Naast freelance schrijver is Annette ook Mama & Baby pilates instructrice om moeders fit door de zwangerschap heen te loodsen en om daarna ook weer goed te herstellen. Schrijven en reizen zijn haar grote passies, al komt ze tegenwoordig niet veel verder dan de dagelijkse ritjes naar school en weer terug.

Reageer op dit bericht