Groot gezin: Tamara is zwanger van kind nummer 8

Ons grote gezin wordt eind mei nog een klein beetje groter. Op dit moment ben ik 27 weken zwanger van ons achtste kind. We hebben al vijf jongens en twee meiden. Binnenkort zal een zesde zoon zich melden. Onze kinderen zijn 15, 12, 9, 8, 3, 2 en net 1 jaar (zie foto). Deze zwangerschap is niet te vergelijken met een eerste of tweede zwangerschap. 

Heel eerlijk, mijn zwangerschappen gaan eigenlijk altijd goed en gepaard met weinig kwaaltjes. Door de gezinsdrukte regelmatig komt het soms voor dat ik gewoonweg even vergeet dat ik zwanger ben. Daar kom ik dan pas weer achter als ik voor de tweede keer achter elkaar twee trappen op moet naar zolder en dan naar adem sta te happen. Of wanneer ik in bed wakker word en me even lekker wil uitstrekken, auw kramp!

Lees ook

Ook hoef ik niet echt meer iets aan te schaffen, want alles is in huis. Natuurlijk koop ik soms toch wat kleertjes , gewoon omdat ik die dan leuk vind. Maar na vijf jongens heb ik zoveel jongenskleding dat ik een eigen zaak zou kunnen beginnen.

Hierdoor denk ik wel eens, zou ik deze baby niks te kort doen? Puur omdat ik minder stil sta bij het feit dat hij in mijn buik dobbert? Omdat ik minder mijn rust kan pakken en op die manier misschien niet goed voor mezelf en baby zorg? Ergens weet ik dat het onzin is en dat mijn hormonen misschien spreken voor mij.

Met deze baby zijn we net zo blij als alle vorige kinderen. Ook weet ik best dat ik dit gevoel ook had bij onze zesde en zevende en dat wanneer ze geboren zijn ze echt hun aandacht wel krijgen. Is het dan even niet van mama of papa, dan is er gelukkig altijd een lieve grote broer of zus die zich om hem zal bekommeren.

Nee als hij geboren is, zal hij aan liefde geen gebrek hebben , daar ben ik van overtuigd. Nu ons huis echt vol is en de organisatie steeds lastiger wordt, hebben we besloten dat het na deze zwangerschap echt klaar zal zijn.

Geen dikke buik meer, geen baby’s, borstvoeding, geen eerste stapjes meer. Dan is ons gezin compleet. Daarom wil ik toch nog even wat meer genieten van deze laatste maanden dan waar ik nu aan toe kom.

Gisteren hebben we een weekend weg geboekt. Oppas kunnen regelen en gaan we lekker een hotelletje opzoeken. Even tijd voor ons, even geen drukte, heerlijk veel slapen en relaxen en genieten van de trapjes die m’n buik doen bewegen.

Het blijft altijd bijzonder. Of het nu je eerste baby of je achtste is. ❤️

Deze gastblog is geschreven door Tamara, mama van zeven kids en zwanger van de achtste!

Schrijf mee!
Wil jij ook een verhaal of hersenspinsel met ons en andere moeders (to be) delen? Stuur je gastblog (ongeveer 500 woorden) naar redactie@wij.nl o.v.v. Gastblog en wie weet staat jouw verhaal binnenkort op WIJ à la Mama.

Meer gastblogs lezen?

Wil jij ook een bijzonder verhaal of hersenspinsel met ons en andere moeders (to be) delen? Stuur je gastblog (ongeveer 500-800 woorden) naar redactie@wij.nl o.v.v. Gastblog en wie weet staat jouw verhaal binnenkort op onze site!

Leave a comment (2)