Voor mama’s met een kind in het hart, maar niet in de armen

Lieve mama met een kindje in je hart, maar niet in je armen,

Er zijn geen woorden voor. Er is niks wat ik kan schrijven wat jouw pijn zal verminderen, maar toch schrijf ik dit. Ik wil je laten weten dat ik je pijn voel, hoewel ik het nooit echt zal kunnen begrijpen. Ik weet dat het pijn blijft doen, of het nu een week, een maand of vijf jaar geleden is. Jouw hart is gebroken en zal nooit meer helemaal kunnen helen. Het blijft voor eeuwig een litteken dat, soms veel en soms minder, pijn zal doen.

De wereld gaat verder, en terwijl mensen er de eerste tijd misschien nog wel bij stil staan, zal dat steeds minder worden. Voor jou zijn sommige data extra pijnlijk, maar de rest van de wereld staat daar niet meer bij stil. Er wordt van je verwacht dat je weer “normaal” verder gaat met je leven, maar normaal wordt nooit meer zoals het eerst was.

Ik zou zo graag een beetje van je pijn willen verzachten, maar dat gaat niet. Het enige wat ik kan doen is dit schrijven en hopen dat je dit vreselijke verlies een plekje kunt geven.

Ik wens je alle liefde van de wereld!

 

Lidewij Timmermans

Lidewij (26) is getrouwd met Raymond en thuisblijfmama van hun peuterdochter Arya en babyzoontje Ayden. Samen hebben ze ook nog drie harige kattenkindjes.

Reageer op dit bericht