Voor mijn kind zorgen: een gastouder of de kinderopvang? #Margot

Naast baby Jolie (zo wordt ze liefkozend genoemd) heb ik ook nog een andere ‘baby’: mijn eigen bedrijf. Aangezien mijn bedrijf slechts een paar maanden ouder is dan Jolie, heeft deze ook nog veel tijd en aandacht nodig om te kunnen groeien. Op dit moment werk ik drie dagen per week buitenshuis, maar merk dat dit te weinig is om echt stappen te kunnen zetten. Extra opvang is dus nodig. Maar wat is het beste alternatief, een gastouder of de kinderopvang?

In de ideale situatie zou ik werken wanneer mijn dochter lag te slapen. Toen ik las dat een baby gemiddeld achttien uur per dag slaapt, dacht ik meer dan genoeg tijd te hebben om ook aan mijn bedrijf te besteden. De praktijk bleek echter anders.

Lees ook

In plaats van uren te slapen overdag, slaapt Jolie een uurtje hier en een uurtje daar. Als ze twee uur achtereen onder zeil is, is het veel. Van tegelijkertijd werken én voor haar zorgen kwam dus weinig terecht.

Ik hoopte geen extra opvang buiten haar vader en de oma’s nodig te hebben, omdat ik het belangrijk vind dat ze voldoende aandacht krijgt en wordt verzorgd door iemand die ik goed ken. Ze is nu nog zo klein en al die verschillende gezichten leveren naar mijn idee alleen maar onrust op.

Maar als ik naast mijn prachtige dochter ook mijn eigen bedrijf wil laten groeien, moet ik mijn ideaalbeeld loslaten en haar uit handen durven geven. Dus nu sta ik voor de keuze: een gastouder of de kinderopvang?

Hoe heb jij de keuze tussen gastouder of kinderopvang gemaakt? Ik ben benieuwd!

PS: dit is tevens mijn laatste wekelijkse blog. In het nieuwe jaar ga ik me volledig focussen op het verder opzetten van mijn bedrijf. Graag wil ik jullie allemaal bedanken voor het meelezen met mijn belevenissen, voor al jullie reacties en adviezen!

Lees ook van Margot: ‘Dilemma: waar naartoe op vakantie met een baby?’

Meer blogs lezen van Margot? 

Margot van Meeuwen-Verbaan

Margot (31) gooide onlangs het roer helemaal om. Na tien jaar heeft zij haar kantoorbaan als jurist ingeruild voor het ondernemersavontuur. Ze is sinds kort online ondernemer en eigenaar van de webshop VANTIQ ART, waarbij ze tijdloze kunst & design aanbiedt en blogs schrijft over een duurzame lifestyle. Samen met haar man Vincent gaat ze regelmatig (lang) op reis. Tijdens hun huwelijksreis hebben ze mensen die zich op een bijzondere manier inzetten voor de wereld geïnterviewd over ‘geluk’ voor hun blog Nomadhappiness.com (check de prachtige plaatjes hier). Ze is dit najaar bevallen van een prachtig meisje Jolie Milou.

Leave a comment (6)