Waar is dat monster onder het bed als je hem nodig hebt!? #Annette

“Voor de duizendste keer: BLIJF. IN. BED!” Tussen 19.15 en 22.00 uur zijn mijn man en ik dagelijks bezig met een estafette de trap op, om ervoor te zorgen dat de twee oudsten in bed blijven. Dit keer ben ik er zo ontzettend klaar mee dat ik iets doe wat ik normaal gesproken nooit zou doen.

“Kijk maar uit”, zeg ik terwijl ik mijn hoofd om het hoekje van de slaapkamerdeur naar binnen steek. Op hun bedden zitten twee kleuters die me afwachtend en uitdagend aankijken. Klaar om hun voeten alweer op de vloer te zetten zodra ik me omdraai. “Jullie hebben zeker nog nooit gehoord van het voetenmonster dat onder je bed leeft. Zodra hij twee blote kindervoeten uit bed ziet komen, grijpt hij ze bij de enkels en vreet hij de voeten op. “Had je maar naar je moeder moeten luisteren”, zegt hij dan met een mond vol vieze teennagels.”

Lees ook

Als kind was ik altijd doodsbang dat iets of iemand mijn voeten vast zou grijpen zodra ik in of uit bed stapte. Mijn voeten moesten daarom altijd onder de dekens gestopt zijn en ik stapte niet gewoon in of uit bed, maar deed dat met een sprongetje. Waar die angst vandaan kwam, ik zou het niet weten, maar het hield mij wel in bed. Hartstikke onethisch natuurlijk om die angst door te geven aan mijn kinderen en de maffiamoeders zullen me wel aan de schandpaal nagelen, maar hey, monsterverhalen horen een beetje bij het opgroeien toch?

De twee koppies kijken me schaapachtig aan, terwijl ik hun slaapkamerdeur weer dichttrek. Zo, nu blijven ze vast wel in hun bedden liggen. Ik ben nog geen twee tellen beneden of ik hoor alweer kleine voetjes over de vloer rennen. “Jonah! Monster! Ahhhh!”, schreeuwt Finn, gevolgd door een hoop geschater en nog meer heen en weer geren. Mijn verschrikkelijk slechte plannetje werkt averechts en ik heb ze alleen maar een nieuw idee voor een spelletje gegeven. De tijden dat kinderen bang waren voor een monster onder hun bed die hun voeten grijpt is blijkbaar voorbij. Die goede oude tijd …

Meer blogs lezen van Annette?

Annette van den Berg

Annette (34) is getrouwd met een rasechte Ier uit Dublin, waar het gezin ook een paar jaar heeft gewoond. Nu zijn ze samen met hun drie kinderen, Jonah Gabriel (6), Finn Frederick (4) en Sean William (1) weer terug in Nederland. Naast freelance schrijver is Annette ook Mama & Baby pilates instructrice om moeders fit door de zwangerschap heen te loodsen en om daarna ook weer goed te herstellen. Schrijven en reizen zijn haar grote passies, al komt ze tegenwoordig niet veel verder dan de dagelijkse ritjes naar school en weer terug.

Leave a comment (2)