Waar streef jij naar in 2019? Dit zijn mijn 4 voornemens #Sharon

Het is alweer 2019! Tegen beter weten in laat ik mij verleiden tot een aantal goede voornemens. De belangrijkste is nóg bewuster aanwezig zijn voor Marlie, meer tijd voor mezelf, afvallen en het creëren van meer financiële ruimte. Dit laatste omdat ons leventje aanzienlijk duurder wordt dit jaar. Zodoende zal ik bewuster met geld moeten omgaan.

Het zijn overal kleine beetjes die in totaal behoorlijk op je budget kunnen inhakken. Zorgverzekering stijgt, btw verhoging van 6% naar 9%, stijging energierekening, verhoging ‘eigen bijdrage’ kinderopvang en ga zo maar door. En nee, mijn inkomen gaat er nog niet op vooruit helaas … En ja, door omstandigheden ben ik financieel gezien alleenstaand moeder.

Lees ook

Meer tijd voor mezelf en het afvallen ligt in elkaars verlengde. Ik heb de neiging om alles ‘on hold’ te zetten, dan wel ‘door te schuiven’ als het op mijn gezin aankomt. Dat hoort er ook bij natuurlijk, maar ik mag ook voor mezelf kiezen zo nu en dan toch?

Daarbij is een slechte nacht door het zoveelste griepje of verkoudheid van Marlie hét excuus om onder de sportschool uit te komen. Zelfs met de wetenschap dat ik me daarna zoveel beter voel … ruggengraatloze amoebe voel ik me dan. En voor je het weet sta je alleen ingeschreven en kom je niet dichterbij de sportschool dan de naastgelegen ijssalon. Ik ga meer eten wanneer ik moe ben en zo is de cirkel weer rond.

En dan het stuk bewuster aanwezig zijn. Het klinkt net alsof ik dat niet ben, maar dat is niet helemaal waar. Ik merk gewoon de kracht van mijn mobiele telefoon. Even snel iets opzoeken, een item toevoegen aan mijn boodschappenlijst, een puntje op mijn to-do list … en dan nog mail en social media. De laatste twee kan ik normaal goed uitschakelen, maar ik merk dat mijn telefoon een enorme rol heeft in mijn leven. Voorheen had ik de papieren agenda, things to do list en een notitieboekje bij de koffieautomaat voor allerhande reminders.

Voor mijn zwangerschap had ik ook een exceptioneel goed geheugen. Nu staat alles in dat mobiele ding waar bumba ook op kan worden gespeeld … magico, magico! *zucht*

Wanneer je dan die vuilniszakken (die je telkens vergeet) op je lijstje wil zetten gaat mijn vinger als automatisch naar de meldingen en staar ik weer langer dan gepland naar dat scherm. Daar wil ik vanaf. Meldingen kunnen uit en ik kan terug naar papier. In de praktijk blijk dat gewoon niet te doen te zijn.

Mijn ambitie? Een rolmodel-mama zijn wiens kind, net als zij, een boek leest in plaats van als een zombie naar een scherm staart. Dat was wat ik voor ogen had. Nee ik ben niet tegen technologie of vooruitgang, maar geloof juist in de rijkdom die boeken en eigen fantasie kunnen brengen. Balans … dat is de sleutel! ♡

Lees ook van Sharon: ‘Beoordeling op de kinderopvang?!’

Lees meer blogs van Sharon

Sharon

Sharon werd afgelopen jaar voor de eerste keer mama van Marlie op drie hoog in Amsterdam. Ze is dolgelukkig met het liefste boefje van het universum. Ze houdt van mensen, dansen en muziek uit alle categorieën en windstreken. Ze heeft mateloos respect voor alle liefdevolle verzorgers van kinderen. Prettig gestoord en intuïtief wat neer komt op een balans zoeken tussen gangsterrap en meditatie. Ze is haar eigen coaching praktijk aan het opzetten in Amsterdam. Ze is reislustig, maar budget blijkt soms een dingetje, vooral met een kleintje. Ze neemt je mee in haar ervaring en emoties van het moederschap en is soms net zo eenzaam onzeker als jij. Hierover zegt ze: "Had ik de wijsheid in pacht dan had je hoogstwaarschijnlijk mijn bestseller in de kast staan. Ik ren in alle 7 sloten en maak veel fouten. Gelukkig ben ik supermama in de ogen van mijn prinses en wordt ze overspoelt door liefde. Uiteindelijk is liefde toch waar het om draait!”

Reageer op dit bericht