Waarom de kledingkasten van deze moeder nooit opgeruimd zijn #Annette

Ik weet niet hoe dat bij jullie gaat, maar bij mij zijn de kledingkasten van de jongens altijd een grote puinhoop. Het maakt niet uit hoe vaak ik alles netjes opvouw en sorteer, na een dag ligt alles weer door elkaar!

“Zo, broeken liggen links, truien liggen rechts en in de bak in het midden liggen je onderbroeken en sokken. Pyjama’s, sportkleding en t-shirts liggen onderin.” De twee jongens kijken geïnteresseerd over mijn schouder naar hun strak georganiseerde kledingkasten, vol keurig gevouwen stapeltjes kleren. “Probeer het dit keer langer netjes te houden dan een dag oke?” Jonah knikt heftig ja, terwijl Finn met de deur van zijn kast speelt, want dat piept zo leuk.

Lees ook

Ik ga even naar de wc en wanneer ik de badkamerdeur weer opendoe ligt de overloop vol met stapels kleren. Wat?! Waar komt dit nou allemaal vandaan? Ik hoef niet lang te zoeken naar het antwoord, want daar komt Finn al aangelopen vanuit zijn kamer met zijn armen vol kleren. “Zo”, zegt hij voldaan terwijl hij het hele zooitje op de grond mikt. Pardon, wat doe jij nou? Roep ik uit. “Die isse vies, bleugh”, zegt Finn terwijl hij zijn neus dichtknijpt en terugloopt naar zijn kast om nog een lading schone kleren eruit te trekken.

Snel schraap ik alles bij elkaar om het voor de tweede keer die dag op te vouwen en in de kast te leggen. Terwijl ik druk bezig ben om Finn zijn kast weer op orde te brengen, komt Jonah de kamer binnenwandelen en duikt ook zijn kast in. Na eventjes zoeken trekt hij de onderste broek van de stapel uit zijn kast, waardoor het hele stapeltje omvalt, en vervolgens wroet hij letterlijk door de stapels heen op zoek naar zijn favoriete t-shirt. Ha, gevonden!

Terwijl hij zichzelf aankleedt kijk ik bedroefd naar de twee kasten die tien minuten geleden nog zo strak georganiseerd waren. Ze zien er nu uit alsof er een bom ontploft is. Nou ja, ik heb het ten minste geprobeerd. Met een zucht prop ik de kleren terug in de kasten. Dan maar alles door elkaar, het is in elk geval schoon. Volgende week probeer ik het nog wel een keer. Zo, poppetje gezien, kastje dicht. Niemand die het ziet.

Zijn jullie kasten ook zo’n rommeltje of heb jij voor mij de gouden tip? Vertel!

Lees ook van Annette: ‘Kindergeklets: verbale diarree die nooit stopt’

Meer blogs van Annette lezen?

Annette van den Berg

Annette (34) is getrouwd met een rasechte Ier uit Dublin, waar het gezin ook een paar jaar heeft gewoond. Nu zijn ze samen met hun drie kinderen, Jonah Gabriel (6), Finn Frederick (3) en Sean William (1) weer terug in Nederland. Naast freelance schrijver is Annette ook Mama & Baby pilates instructrice om moeders fit door de zwangerschap heen te loodsen en om daarna ook weer goed te herstellen. Schrijven en reizen zijn haar grote passies, al komt ze tegenwoordig niet veel verder dan de dagelijkse ritjes naar school en weer terug.

Leave a comment (2)