Waarom ik een tuigje voor mijn kind heb gekocht #Evelinn

Op het nieuws zag ik afgelopen week een item over kinderen die van hun ouders een tuigje om krijgen, zodat ze hun kroost niet kwijtraken. Een deskundige gaf haar mening over het dragen van een tuigje en zei “dat je kinderen enorm beperkt in hun vrijheid en dat je voorkomt dat ze leren wat gevaar is”. Ik vraag me af of deze mevrouw zelf kinderen heeft.

Mijn dochter van 1,5 jaar is erg actief en vliegt altijd over en weer. Hoe ik ook mijn best doe, regelmatig is ze me net te snel af en bezorgt ze me een hartverzakking, waardoor ik in één klap 10 jaar ouder ben. Ze probeert er altijd vandoor te gaan en dus probeer ik dat kleine handje vast te houden zonder het volledig fijn te knijpen. Toch weet ze vaak te ontsnappen, waardoor ik weer een sprintje moet trekken.

Lees ook

Natuurlijk zijn er genoeg jonge kinderen die wel braaf het handje van hun moeder vasthouden en nooit hun ouders uit het oog zouden verliezen maar bij mijn dreumesdraak is dat niet het geval. Ze rent weg zonder blikken of blozen en zal echt niet omkijken of ze ons nog ziet. Sterker nog ze kijkt eerder om of ze ons nog ziet om vervolgens nog harder te gaan rennen. Zodra we uit beeld zijn, gaat ze op ontdekkingstocht met alle gevolgen van dien omdat ze het gevaar niet kent.

Wij hebben dus zo’n bandje aangeschaft. Die gaat om haar pols en zit met een elastiekenkoord vast aan het bandje om mijn pols. Ik wil haar namelijk als we bijvoorbeeld in de dierentuin zijn niet beperken door haar steeds maar in de buggy te houden.

Ik wil namelijk graag dat ze op ontdekkingstocht gaat, maar dan wel graag veilig met mij in de buurt. Zodra we dan een speeltuin bereiken gaat het bandje af en heeft ze alle vrijheid, hoewel ik toch echt non stop achter haar aan loop en blij ben als ze uit gerend is en lekker gaat chillen in de wagen, zodat mama ook even op adem kan komen. Ze rent namelijk het allerliefst naar kinderen die hoog schommelen en zit graag op het uiteinde van de glijbaan wat al voor behoorlijk wat botsingen en blauwe plekken heeft gezorgd.

Beperk ik zo mijn kind of zorg ik nou voor haar veiligheid? Wat mij betreft dat laatste en daarnaast een stukje gemoedsrust voor deze mama die niet wil dat ze haar kind kwijtraakt en zwaar gewond wordt teruggevonden. Het bandje om haar pols blijft voorlopig. Tot ze oud genoeg is en mijn veiligheidsinstructies beter begrijpt. 😉

Lees meer blogs van Evelinn

Evelinn van Oijen

Evelinn (33) is getrouwd met Stephanie en samen hebben ze een dochter Mylène van bijna 2 jaar. Ze zouden in de toekomst graag een broertje of zusje willen voor Mylène en zijn daarom op zoek naar een geschikte donor om hun gezin compleet te maken. Naast mama is Evelinn Hypnobirth docente en Doula in opleiding. Haar favoriete hobby: lekker uitgebreid koken.

Leave a comment (45)