Waarom ik rillingen krijg bij het woord zwemles #Annette

Alsof je als ouders van drie – onder de zes jaar – nog niet druk genoeg bent, staat daar alweer de volgende niet verplichte verplichting voor de deur: zwemles! De een na de ander van Jonah z’n leeftijd haalt opeens zijn zwemdiploma. Terwijl ik dagen heb waarop ik niet eens tien minuten tijd kan vinden voor een douchebeurt vraag ik me af: hoe dan?!

Zwemles. Het woord roept nog rillingen bij me op. Wat had ik er een hekel aan als kind. Je vlug moeten omkleden in dat overvolle, benauwde kleedhok, het koude water in plonsen en dan halverwege je zwembeurt je kapotschrikken van het ergste van alles: de haak. Die enorm grote, ijzeren haak die je zwemjuf vanaf de kant onverwachts om je middel slaat, omdat je rug iets te diep in het water zakt. Ik heb er nog trauma’s aan overgehouden!

Lees ook

Gelukkig is Jonah, in tegenstelling tot mij, dol op water. Vanaf een half jaar na zijn geboorte ben ik twee jaar lang, elke week met hem wezen babyzwemmen en daar heeft hij geleerd hoe hij zijn hoofd onder water kan houden, hoe je in het water moet springen en hoe je kan blijven drijven. Ik verwacht dan ook dat hij zwemles erg leuk gaat vinden. De vraag is alleen, hoe gaan we dit doen?

Het lokale zwembad vertelt me dat ze een lange wachtlijst hebben en zodra er dan eens een plekje vrijkomt, is dat op de meest onmogelijke tijdstippen voor een gezin met kleine kinderen. Ik kijk er echt niet naar uit om terug te moeten keren naar dat benauwde zweterige kleedhok, maar dit keer met drie kleine kinderen, haastend uit school en werk en dan ook nog eens vlak voor of net onder etenstijd!

De beste oplossing voor ons is om een intensieve spoedcursus tijdens de zomervakantie te volgen. Dan kan Jonah lekker elke dag gaan zwemmen, zonder dat hij zich hoeft te haasten voor school of andere verplichtingen. Zijn broertjes hoeven niet meegesleept te worden, zodat ik mijn handen vrij heb voor hem en dankzij de diplomagarantie weet je ook van tevoren wat de totale kosten gaan worden.

En wie weet plons ikzelf ook even het zwembad in tijdens zijn lessen, dan kan ik mooi alle zwemlestrauma’s van me af zwemmen.

Meer blogs lezen van Annette? 

Annette van den Berg

Annette (34) is getrouwd met een rasechte Ier uit Dublin, waar het gezin ook een paar jaar heeft gewoond. Nu zijn ze samen met hun drie kinderen, Jonah Gabriel (6), Finn Frederick (4) en Sean William (1) weer terug in Nederland. Naast freelance schrijver is Annette ook Mama & Baby pilates instructrice om moeders fit door de zwangerschap heen te loodsen en om daarna ook weer goed te herstellen. Schrijven en reizen zijn haar grote passies, al komt ze tegenwoordig niet veel verder dan de dagelijkse ritjes naar school en weer terug.

Leave a comment (2)