Zwangerschapskilo’s blijf bij me! #Annette

Zwangerschapskilo’s, voor sommige vrouwen is het nogal een dingetje, maar ik hou ervan! Het is de enige tijd in mijn leven waarin ik eindelijk een beetje vet op mijn botten kan krijgen. Helaas vliegen ze er na de zwangerschap net zo hard weer af en wat ik ook probeer, ze blijven er niet aan plakken.

“Nou jij mag weleens een lekkere hamburger eten hoor!” of “Je mag wel een van mijn vetkwabben overnemen”, dit is wat ik regelmatig te horen krijgen. Ging het maar zo makkelijk, dan deed ik het meteen! Sean is nu acht maanden oud en mijn zwangerschapskilo’s zijn al een tijdje als sneeuw voor de zon verdwenen. En dat terwijl ik geeneens flink heb gesport of een speciaal dieet heb gevolgd. Zodra die zwangerschapshormonen weer zijn verdwenen, vliegt ook mijn vetvoorraadje eraf en dat is knap vervelend als je al tenger gebouwd bent.

Lees ook

Voor de zekerheid ga ik maar eens langs de huisarts. Die zegt hetzelfde als altijd. “Je bloedtest is goed. Je lichaam werkt gewoon erg efficiënt en slaat geen reserves op.” Van de diëtist krijg ik extra calorierijke shakes om naast mijn gewone maaltijden te drinken, maar ook dat lijkt weinig verschil te maken. Om de schade een beetje te beperken verminder ik het aantal borstvoedingen per dag. De open bar is nu nog maar drie keer per dag geopend, Sean!

Om me heen hoor ik vooral van vrouwen hoe ze zonder moeite aankomen en hoe lastig het soms is om die extra zwangerschapskilo’s weer kwijt te raken. Ik had gehoopt dat na mijn derde zwangerschap er ook bij mij wat permanent aan zou blijven plakken, maar helaas. Weer niet gelukt.

Herken jij het probleem en verlies je ook razendsnel gewicht na een zwangerschap? Zo ja, wat doe jij om op een gezond gewicht te blijven?

Meer blogs van Annette lezen?

Annette van den Berg

Annette (34) is getrouwd met een rasechte Ier uit Dublin, waar het gezin ook een paar jaar heeft gewoond. Nu zijn ze samen met hun drie kinderen, Jonah Gabriel (6), Finn Frederick (4) en Sean William (1) weer terug in Nederland. Naast freelance schrijver is Annette ook Mama & Baby pilates instructrice om moeders fit door de zwangerschap heen te loodsen en om daarna ook weer goed te herstellen. Schrijven en reizen zijn haar grote passies, al komt ze tegenwoordig niet veel verder dan de dagelijkse ritjes naar school en weer terug.

Leave a comment (3)