Waarom muziek & peuters een gouden combi zijn

Heb jij ook zo’n muziekliefhebber thuis? Bij ons knalt er regelmatig minidisco of Tsjoe Tsjoe Wa uit de speakers en mijn peuter zijn dag kan niet meer stuk.

Niet alleen kindermuziek thank god maar ook op Justin Bieber of Maroon 5 gaat de kleine man helemaal los. Er hoeft maar iets van een beat in huis te klinken (mag dus ook een telefoon zijn die afgaat) en meneer zijn heupjes beginnen te wiegen en de voetjes te stampen. Het is net een menselijke versie van Happy Feet. (Je kent ‘m wel, die dansende pinguïn).

Lees ook

Het echte succesnummer in huis is de Fisher-Price – Bright Beats™ BeatBo™ Boogie Boombox, die ik mocht testen voor het Testpanel van WIJ. Hij heeft drie verschillende knoppen (in vormen en kleur) die bij het indrukken (of het erop zetten van het bijbehorende poppetjes) alle drie weer een nieuwe beat starten met een ware lichtshow die hem leert over oorzaak/gevolg, kleuren, vormen én ‘Dansen op de beat, baby!’. Geen grap. Hij neemt hem werkelijk overal mee naar toe door de handige hendel en als ik tegen hem zeg pak je Boombox maar weet hij niet hoe snel hij er naar toe moet rennen. Andere Testmama’s waren ook enthousiast, want de Beatbo kreeg het rapportcijfer 8,0.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Als je zo’n muziekliefhebber in huis hebt prijs je dan maar gelukkig, want muziek en peuters is écht een gouden combinatie. En vooral de Boombox en peuters. Dat spelen en dansen met de Boombox is niet alleen ongeveer het allerschattigste wat je peuter kan doen, het is ook nog eens gezond (want: lekker veel bewegen), goed voor het ontwikkelen van zijn fijne motoriek op zijn eigen tempo en vooral héél gezellig. Gezellig? Ja, dansen doen we natuurlijk niet alleen mama! Mooi, meteen een beetje lichaamsbeweging voor mij.

Ik stimuleer hem heel bewust om lekker zelf aan de gang te gaan met muziek en al lerende te ontdekken en spelen, het zit al in zijn natuur en je ziet het er echt uitkomen. Prachtig om te zien!

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Fisher-Price

Lees hier waarom wij met merken samenwerken.

Magali Schouten

Online editor bij WIJ à la Mama, megatrotse mama van Lukas (18 mnd) samen met papa Tim. Foodlover, kattenvrouwtje en creatieveling wonend in Amsterdam.

Reageer op dit bericht