Waarom papa alle lieve lachjes en kusjes krijgt

Als je mama gaat worden of net bent geworden (al is het voor de vierde, achtste of tiende keer) dan maak je volgens mij iedere dag iets bijzonders, grappigs of ontroerends mee. Het moederschap is een van de meest bijzondere dingen wat je maar kan overkomen, toch? Er zal geen enkele dag meer aan je voorbij gaan zonder een mooie, warme herinnering, want laten we eerlijk zijn, wij moeders maken zelfs van de slechtste dagen iets moois.

Het verbaast mij iedere keer weer hoe sterk wij vrouwen zijn en wat voor een bergen wij kunnen verzetten voor die ene glimlach van ons kind. Voor een sprankeltje kindness doen we werkelijk alles.

Lees ook

Zo kan mijn dochtertje naar me lachen, waardoor alles als sneeuw voor de zon verdwijnt. Ieder pijntje, spoortje van vermoeidheid of gevoel van ongemak verdwijnt als zij naar mij lacht. Ik vergeet zelfs de gewone dagelijkse dingen en kan helemaal opgaan in het moment. Zo’n heerlijk gevoel. Ik doe echt wel eens mijn best om te graven naar hoe het ook alweer voelde om die gebroken nachten te hebben. Ik kan het gevoel alleen nergens meer vinden. Misschien heeft moedertje natuur daar ook wel over nagedacht. Net zoals zoveel dingetjes..

En wat dacht je dan van een kusje. Na een glimlach komt natuurlijk dat lekkere, natte, kleffe kusje. Volgens alle nieuwste apps en online verkrijgbare informatie zou mijn dochtertje nu geleerd moeten hebben om kusjes te geven. Ja dat kan ze ook, die geeft ze haar vader de hele dag door – grrr – papa hoeft haar maar met puppy ogen aan te kijken of ze komt al met gestrekte armpjes aangelopen met een grote glimlach voor een knuffel en een dikke kus.

Papa krijgt alle lieve lachjes, lieve knuffels, lieve kusjes, zelfs haar speelgoed schildpad kust ze op de mond?! Waar is #doeeenslief voor deze moeder?? Tot overmaat van ramp gaat ze ook nog eens vreemd met iedere leuk uitziende man op ieder willekeurige magazine. Vraag je haar een kusje te geven; doet ze het gewoon! Ook al trek ik het magazine snel weg met tuitende lippen en smachtende ogen, ze. Geeft. Me. Gewoon. Geen. kus. Serieus Yara? Why?

Heel diep van binnen weet ik het eigenlijk ook wel. Gewoon omdat ik je moeder ben en de onvoorwaardelijke liefde die wij voor elkaar voelen niet uit te drukken valt in kusjes, maar in de mooiste en liefste glimlachjes van de hele wereld. #ikhouheelveelvanjelieverd

Deze blog is geschreven door Ellen.

Schrijf mee!
Wil jij ook een verhaal of hersenspinsel met ons en andere moeders (to be) delen? Stuur je gastblog (ongeveer 500 woorden) naar redactie@wij.nl o.v.v. Gastblog en wie weet staat jouw verhaal binnenkort op WIJ à la Mama.

Meer gastblogs lezen?

Wil jij ook een bijzonder verhaal of hersenspinsel met ons en andere moeders (to be) delen? Stuur je gastblog (ongeveer 500-800 woorden) naar redactie@wij.nl o.v.v. Gastblog en wie weet staat jouw verhaal binnenkort op onze site!

Reageer op dit bericht