Waarom volgt mijn kind mij overal naartoe? #Annette

“Heb ik stroop aan mijn kont ofzo?” Ik hoor het mijn moeder nog zo roepen toen wij klein waren. Nu snap ik waarom. Waar ik ook ga of sta, er loopt altijd een hele sliert kinderen achter me aan!

Soms voel ik mij net zo’n moedereend die luid kwakend rond waggelt, terwijl al haar kroost zowat over elkaar heen struikelt om achter haar aan te lopen. Loop ik van de woonkamer naar de keuken, dan lijkt het wel een hele volksverhuizing.

Lees ook

Hop, Sean balanceert zichzelf razendsnel op vier ledematen en kruipt achter mij aan, Jonah drentelt half naast/achter mij terwijl hij een gedetailleerd verhaal probeert te vertellen en Finn probeert tevergeefs ook een woord ertussen te krijgen. Heb ik mijn kopje thee ingeschonken, dan stroomt de hele optocht weer terug naar de woonkamer.

Het valt me op dat ze dit vooral doen wanneer ik naar een andere ruimte ga, dus niet binnen diezelfde ruimte. Even snel weg glippen om de was te doen, is er niet bij. Zodra ik ook maar een voet buiten de ‘deur’ zet merken ze dit meteen op.

Zelfs wanneer ik even snel naar de wc moet! “Jongens, mag ik ook gewoon eens in vrede naar de wc gaan, zonder een heel publiek erbij?!” Ook al doe ik de deur op slot, dan nog gaat het gekwaak vrolijk door, er worden tekeningen onder de deur door geschoven of ik zie een stel kleine vingertjes graaien.

Wanneer ik bijna over de kinderen struikel met mijn armen vol wasgoed, hoor ik mezelf roepen: “Heb ik soms stroop aan mijn kont ofzo?” Ja … Ik ben mijn moeder geworden. En ook al snap ik nu waarom zij het naar ons riep, ik begrijp nog steeds niet waarom kinderen het zo interessant vinden om je overal naartoe te volgen.

Waarschijnlijk zal ik het antwoord nooit weten en roepen mijn kinderen het later weer naar hun eigen kinderen. Tot die tijd geniet ik maar zoveel mogelijk van die mini polonaises door het huis. Het heeft ook wel wat vrolijks!

Meer blogs lezen van Annette?

Volg je WIJ al op Instagram?

 

Annette van den Berg

Annette (34) is getrouwd met een rasechte Ier uit Dublin, waar het gezin ook een paar jaar heeft gewoond. Nu zijn ze samen met hun drie kinderen, Jonah Gabriel (6), Finn Frederick (4) en Sean William (1) weer terug in Nederland. Naast freelance schrijver is Annette ook Mama & Baby pilates instructrice om moeders fit door de zwangerschap heen te loodsen en om daarna ook weer goed te herstellen. Schrijven en reizen zijn haar grote passies, al komt ze tegenwoordig niet veel verder dan de dagelijkse ritjes naar school en weer terug.

Reageer op dit bericht