Waarom zaterdagochtend hét beste moment van de week is

Het is zaterdagochtend kwart voor 7, de regen tikt tegen de ramen en het licht geeft een zachtgrijze gloed in onze slaapkamer. In de kamer naast ons hoor ik zacht gezang en geklets. Voor een splitsecond erger ik me aan de komende ochtendspits tot ik me bedenk dat het zaterdagochtend is … onze zaterdagochtend.

Natuurlijk is weekend het beste moment van de week, maar de zaterdagochtend, dat is voor mij echt de kers op te taart. Zaterdagochtend is namelijk ons moment, de vroege uurtjes waarin de wereld nog slaapt is voor ons het fijnste en intiemste momentje van de week geworden.

Lees ook

Gezien mijn dreumes vaak tussen 9 en 10 weer zoiets heeft van ‘nou, gooi mij maar weer in bed’ staat de zaterdagochtend voor ons in het teken van lekker thuis hangen. Waarom op pad gaan en actief doen als de kleine het na een krappe drie uur toch wel weer mooi vind geweest? Dus rond 7 uur als de dreumeswekker aanslaat is het kamerjas aan, fles maken, kind uit bed en met zijn drieën schuifelen we naar de woonkamer.

Daar ligt het kleed en de bank ons al op te wachten, klaar voor een portie knuffelen, stoeien en (I know hoe dorky) op uitzending gemist samen ‘Ik Vertrek’ kijken. Standaard vaste prik op zaterdagochtend; genieten van elkaar, andermans leed, toast en een grote kop latte macchiato (homemade natuurlijk). Rond half 10 vertrekt de kleine man weer naar bed en wij? Wij ook nog even :-).

Amen!

Wat is jullie zaterdagochtendritueel?

Magali Schouten

Online editor bij WIJ à la Mama, megatrotse mama van Lukas (18 mnd) samen met papa Tim. Foodlover, kattenvrouwtje en creatieveling wonend in Amsterdam.

Leave a comment (1)