Waarschuwing: denk na over wat je op social media post

Er is vaak discussie over het wel of niet posten van foto’s van je kinderen op social media. Ik doe het wel. Gewoon omdat ik heel trots ben op mijn kinderen. En wie anders dan familie en vrienden zou dat zien? Daar bleek ik wat te naïef in.

Op mijn telefoon krijg ik een pop-up van Instagram. Er heeft iemand op een foto gereageerd. “Lekker ding”, zie ik staan. Ik ben verbaasd, want ik post alleen foto’s van mijn kinderen (vooral omdat ik mezelf geen ‘lekker ding’ vind). Het blijkt om een foto van Yenthe te gaan.  Als ik naar de afzender kijk schrik ik; ’13geil’.

Lees ook

Er gaat een schok door me heen. Dit geeft een heel naar gevoel. Mijn lieve, onschuldige meisje van 2. Ik rapporteer gelijk het account aan Instagram. Even later zie ik dat de foto ook geliked is door een voor mij onbekende. Het blijkt om een, jawel, 13-jarige jongen te gaan. Ik ben geschokt en blokkeer deze gelijk.

Het is een hele lieve foto, waarin Yenthe in een T-shirt en onderbroekje staat. Ik weet dat ik er toen wel over nagedacht heb, en uiteindelijk de foto toch gepost heb. Het had ook een korte broek kunnen zijn waar ze in staat. Dat er mensen zijn die blijkbaar Instagram afzoeken naar dit soort foto’s en daar op een andere manier naar kijken had ik niet verwacht.

Ik ben naïef geweest. Ik heb te veel vertrouwen gehad in mensen. Dat is er nu een beetje af. Ik ben gewaarschuwd en denk volgende keer langer na. Jammer dat dat nodig is.

Lees ook: enge trend, je kind wordt ter adoptie aangeboden.

Sjifra Meester

Sjifra (38) heeft samen met Bjorn twee kinderen: Tijn van 5 en Yenthe van 3. Ze werkt als GZ-psycholoog in de kinder- en jeugdpsychiatrie. Schrijven is haar grote hobby, waarbij ze bij voorkeur blogt over alles wat ze meemaakt met haar kinderen. Zowel de leuke en mooie, als de moeilijke en lastige momenten. Insta: @mevrouwmeester

Leave a comment (4)