Wanneer kinderen je bed overnemen #Annette

Wat is dat toch met slapende kinderen? Waarom kunnen ze nooit gewoon recht in hun bed liggen. Zo moeilijk is het niet, zou je denken. Hoofd op het kussen, benen onder de dekens en klaar. Blijkbaar is dat een onmogelijke opgave voor peuters en kleuters, want die ledematen gaan werkelijk waar alle kanten op ’s nachts. En het liefste in jouw bed!

Het is drie uur ’s nachts en Sean zet het op een huilen. Tijd voor wat melk. Terwijl ik met dat knusse, warme lijfje terugloop naar ons bed om hem te voeden schrik ik me kapot. Daar ligt niet het snurkende silhouet van mijn man, maar een of ander gedrocht. Ik doe snel mijn kleine bedlampje aan en grinnik om mijn eigen fout. Ik had het kunnen weten. Finn.

Lees ook

Daar ligt Finn, als een Perzische kat gedrapeerd over het gezicht van mijn man heen. Hoe ze beiden in deze positie kunnen slapen is mij een raadsel, want ik kan het gezicht van mijn man niet eens meer zien en zo’n volwassen mensenhoofd in je rug lijkt me ook niet echt comfortabel. Ze snurken allebei dus zij hebben er in ieder geval geen last van.

De jongens weten al dat ze ’s nachts niet hoeven te proberen om aan mijn kant het bed in te kruipen. Ik breng ze meteen terug naar hun eigen bed, maar bij mijn man hebben ze meer succes. Die slaapt overal doorheen, al zitten er tenen in z’n oren en plasluiers op zijn hoofd. Ik vind het idee van co-slapen met mijn kinderen echt heerlijk hoor. Die lieve, kleine minimensjes lekker tegen je opgekruld, vredig slapend, geborgen en veilig … echt een prachtig concept.

Jammer dat de realiteit zo anders is. Ze nemen namelijk het hele bed over, gaan overdwars liggen en ik eindig op het randje van mijn matras waardoor ik geen oog dicht doe. In plaats van gezellig samen slapen word je de hele nacht in je rug geschopt, krijg je een klap in je gezicht van rondzwaaiende armen of nog erger; je wordt, zoals mijn man nu, als kussen gebruikt.

Terwijl Sean langzaam tegen mijn borst weer in slaap sukkelt, leg ik hem voorzichtig terug in zijn eigen bedje. Sorry jongen, het was heel knus zo samen, maar jong geleerd is oud gedaan. Terug naar je eigen bed! 😉

Lees ook van Annette: Wanneer is je gezin compleet?

Meer blogs van Annette lezen? 

 

 

Annette van den Berg

Annette (34) is getrouwd met een rasechte Ier uit Dublin, waar het gezin ook een paar jaar heeft gewoond. Nu zijn ze samen met hun twee kinderen, Jonah Gabriel (6) en Finn Frederick (3), weer terug in Nederland. In september is ze bevallen van een derde zoon Sean. Naast freelance schrijver is Annette ook Mama & Baby pilates instructrice om moeders fit door de zwangerschap heen te loodsen en om daarna ook weer goed te herstellen. Schrijven en reizen zijn haar grote passies, al komt ze tegenwoordig niet veel verder dan de dagelijkse ritjes naar school en weer terug.

Leave a comment (1)