Wat er door je heen gaat elke dag dat je overtijd bent

Negen maanden lang broed je op dat kostbaarste bezit tot D-Day opeens daar is. Met gepaste spanning wacht je de dag af, niks gebeurd. Dan begint het slopende wachten van je dagen overtijd …

Natuurlijk weet je diep van binnen dat een of ander heel hoog percentage níet op haar uitgerekende datum bevalt. Maar juist dat is zo killing. Het kan elke seconde beginnen, maar het kan ook nog tergend lang ver weg zijn.

Lees ook

Je agenda is leeg, de kleertjes gewassen, gevouwen in de kast en je vluchtkoffer staat al weken bij de deur. Je huis is nog nooit zo schoon geweest, alle apparaten zijn tot de max opgeladen, de koelkast en vriezer puilen uit van het eten en je hebt al het leuks op Netflix al gezien. Er valt niks meer te doen, niks meer voor te bereiden. Het échte wachten is begonnen en je bent overgelaten aan je niets anders dan je gedachten …

#1. Is het pas 8 uur ’s ochtends?? Wat moet ik in godesnaam de hele dag gaan doen?

#2. Misschien maar even lekker lang douchen? *na 5 minuten*  Nee slecht idee, mijn rug/bekken/enkels/voeten/borsten, auw!

#3. Dan maar lekker een gezond ontbijtje maken?

#4. Blegh die havermout smaakt me totaal niet.

#5. *misselijk*

#6. God wat mis ik nu een lekkere kop koffie mét cafeïne. Gaap.

#7. Wacht! Voel ik daar nu …. Kramp??? Zou het??

#8. Is dit een wee? Even googelen.

#9. Google: “het gevoel alsof er een elastische band in je onderbuik wordt aangetrokken. Sommige vrouwen vergelijken weeën met menstruatiepijn. Deze pijn straalt van boven uit je buik helemaal over je buik tot in je bekken en onderrug.”

#10. Dit voelt eigenlijk best wel als menstruatiepijn.

#11. Laat ik alvast een weeën timer app installeren. Dan kan ik het gaan bijhouden.

#12. *uur later* Vals alarm. Helemaal niks.

#13. Nou in elk geval weer een uur voorbij.

#14. Rondje wandelen dan maar? Veel bewegen kan helpen de bevalling op gang brengen ofzo toch?

#15. *200 meter de straat in* Zucht. Steun. Ik kán niet meer, missie afgebroken.

#16. Toch maar even WEER een Netflix marathon.

#17. Maar ik heb alles al gezien! Wat moet ik nou weer kijken??

#18. Waarom kan ik nooit wat leuks en nieuws vinden?

#19. Even hersenloos normale tv zappen dan maar, ah kijk! One Born Every Minute. Een goede voorbereiding is het halve werk!

#20. HELP … Wat. Heb. Ik. Gedaan.

#21. Ik wil niet meer, oh god ik kan dit helemaal niet!

#22. Oh nee, de kramp is er weer …

Redactie WIJ à la Mama

Hoi! Wij zijn de redactie van WIJ à la Mama. Wij zijn Dionne, Inge en Mariska. We voorzien je elke dag van de leukste mama-weetjes, nieuwtjes, filmpjes, foto's en andere virals. Volg ons ook op Facebook, Instagram en YouTube.

Reageer op dit bericht