Wat er gebeurt als je twee zwangere vrouwen in één huis stopt #Evelinn

Ik krijg vaak erg bijzondere reacties als ik vertel dat ik met een vrouw getrouwd ben. Mijn favoriet is: ‘Oh dat hoor je ook niet vaak’. Onzin! Geloof me, er zijn er héél veel van tegenwoordig, maar dat terzijde. Als ze horen dat we samen een kind hebben, begint voor mij de verbazing pas echt en hier zou ik wekelijks over kunnen schrijven.  Een vraag die ik regelmatig krijg, is waarom we niet tegelijk zwanger zijn geweest, want dat is wel zo gezellig toch?!

De mensen die dit vragen hebben waarschijnlijk nog nooit samen geleefd met een zwangere vrouw. Anders zou je weten dat dit echt een heel slecht idee is. Zie je het voor je? Twee vrouwen die een vat vol gierende hormonen zijn, met stemmingswisselingen sneller dan het licht en allebei bijzondere eetbuien waarbij de ene vrouw de geur van het eten van de andere vrouw niet kan verdragen.

Lees ook

Ik was zelf emotioneel behoorlijk afgevlakt tijdens mijn zwangerschap en stel je dan eens voor hoe mijn vrouw dan één groot vat aan onzekerheid en emoties tegelijkertijd zou ervaren. Wordt vast een gezellige boel en ik vraag me af of ons huis groot genoeg is voor de oorlogen die daar uit voortkomen. Om maar niet te  denken aan de klachten van de buren, aangezien onze woningen best wel gehorig zijn.

Ook het idee van samen of vlak na elkaar bevallen lijkt me niet heel fijn, zou je dan ook twee kraamverzorgsters krijgen? Wat wel weer gezellig is bij het delen van de kraamtranen en het samen kilometers aan toiletpapier vol snuiten.

Maar toch bedank ik liever voor dit idee en houden we het bij één zwangere vrouw, al was het maar om ons huwelijk te redden en te voorkomen dat één van ons achter de tralies belandt, omdat we … nou ja dat mag je zelf invullen. 😉

Hoe was jij tijdens je zwangerschap voor je omgeving? 

Lees ook: ‘Dé reden waarom ik HypnoBirthing docente geworden ben #Evelinn’

Lees meer blogs van Evelinn

Evelinn van Oijen

Evelinn (33) is getrouwd met Stephanie en samen hebben ze een dochter Mylène van bijna 2 jaar. Ze zouden in de toekomst graag een broertje of zusje willen voor Mylène en zijn daarom op zoek naar een geschikte donor om hun gezin compleet te maken. Naast mama is Evelinn Hypnobirth docente en Doula in opleiding. Haar favoriete hobby: lekker uitgebreid koken.

Reageer op dit bericht