Wat ik zo erg mis tijdens mijn zwangerschap

Laat ik vooropstellen dat ik dolblij ben met mijn zwangerschap. Al maanden voel ik mij het gelukkigste mens op aarde en lichamelijk heb ik niks te klagen. Toch zijn er een aantal dingen die ik inmiddels echt begin te missen. En nee, alcohol staat er niet tussen!

Dit is wat ik zo erg mis tijdens mijn zwangerschap:

Lees ook

#1. Een goedwerkend geheugen
Met mijn zwangerschap kreeg ik het geheugen van een vis er gratis en voor niets bij. Dacht ik voorheen dat het hebben van een pregnancy brain grote onzin was, nu ben ik daar absoluut op teruggekomen. Niets vervelender dan dat ik voor de zoveelste keer terug moet naar de supermarkt of dat ik bij de koffiedate met een vriendin een heel ander tijdstip in mijn hoofd heb.  Zonder de wekker in mijn telefoon functioneer ik op dit moment gewoon écht niet.

#2. Eten wat ik wil
Gevalletje verboden vruchten zijn de zoetste? At ik voorheen überhaupt amper vlees of vis, nu loopt het water me in de mond bij de gedachte aan biefstuk van Loetje, rauwe hammetjes bij de (alcoholvrije) vrijdagmiddag borrel of een broodje gerookte zalm van de visboer.

#3. Mijn oude kleding
Vanaf het begin van mijn zwangerschap gooide ik het ene jurkje na het andere in mijn winkelmandje. Al snel bleek dat de meeste kledingstukken in real life lang niet zo mooi stonden als bij het model op de foto. Inmiddels ben ik de paar leuke maternity items behoorlijk zat en kan ik niet wachten om favo jeans weer aan te trekken.

#4. Mijn energie
Een paar minuten nahijgen nadat ik de trap op ben gelopen, op verjaardagen als eerste het feest verlaten of om 20.00 uur al knikkebollen op de bank.. Al heb ik zo’n donkerbruin vermoeden dat dit een van de dingen is die na mijn bevalling niet beter zal worden ;-).

#5. Geen ongevraagde adviezen
Hoe goedbedoeld sommige tips ook zijn, het is soms doodvermoeiend. Met opmerkingen als ‘Je moét straks wel borstvoeding geven hoor!’ of ‘Koffie is slecht voor de baby!’ kan ik echt niks mee.

Na mijn bevalling zal ik het ongetwijfeld jammer vinden dat ik mijn vergeetachtigheid niet meer kan verschuilen achter zwangerschapsdementie. Tot die tijd zal ik hem vast nog veel als excuus inzetten. Wat miste jij tijdens je zwangerschap?

 

 

Kelly van der Lee

Werkt op een HR afdeling en woont samen met Guido en hun twee Ragdolls. Begin oktober verwacht ze haar eerste kindje, een jongetje. Doet niets liever dan koken met vrienden en nieuwe restaurantjes ontdekken.

Leave a comment (2)