We doen het goed als ouders! #Evelinn

Als mama vraag ik mij regelmatig af of ik het allemaal wel goed doe. Dat zorgt voor twijfel en onzekerheid of ik mijn dochter wel het beste mee geef, want ze verdient. Als Doula leer ik vrouwen juist dat ze alles doen wat in hun macht ligt om hun kind gezond op de wereld te zetten en hun kwetsbare baby te beschermen op de manier die hun het beste lijkt. Ik geloof in de moeders die ik begeleid. Ik zie het als mijn doel dat ze zichzelf meer gaan vertrouwen en hun eigen kracht meer gaan zien in plaats van twijfelen aan hun kunnen.

Dat zorgt er niet minder voor dat ook ik twijfel aan mijn eigen rol en invulling aan het moederschap. Het grote geluk dat ik gehad heb in het afgelopen jaar zijn alle geweldige lezers van WIJ à la mama die mij een hart onder de riem staken als ik het moeilijk had. Ik leerde van jullie dat mijn kind net zo is als andere kinderen. De verhalen die jullie met mij deelden waren een feest van herkenning en gaf me het vertrouwen dat ik het heus niet zo slecht doe als mama en dat ik best fouten mag maken.

Lees ook

Dit is mijn laatste blog voor WIJ à la mama. Ik wil WIJ bedanken voor deze geweldige pagina waar ik mijn dagelijks leven mocht delen. Ik wil ook mijn vrouw bedanken die weinig keus had in het onderdeel zijn van mijn blogs waardoor iedereen altijd op de hoogte was van wat er speelde in ons leven, maar ik wil vooral jullie lezers bedanken dat jullie al mijn verhalen wilden lezen zonder meteen een oordeel klaar te hebben. Alle eerlijke verhalen die jullie met mij deelden om me te laten zien dat het nergens alleen maar mooi weer is. Ik vind het heel bijzonder dat dat in de huidige tijd nog mogelijk is. Heel veel liefde voor jullie en onthoudt: je doet het goed, ouderschap draait niet om perfectie maar om de liefde voor je kind!

Mocht je het leuk vinden om mij toch te blijven volgen met mijn terrorpeuter en in mijn werk als Doula dan kan dat via mijn eigen pagina, waar ik door zal gaan met bloggen hopelijk mag ik daar nog lang genieten van jullie verhalen.

Heel veel liefs, Evelinn, Stephanie en Mylène

Lees ook: ‘Hilarisch: deze reactie van mama Patricia over het opvoeden van een peuter’

Evelinn van Oijen

Evelinn (33) is getrouwd met Stephanie en samen hebben ze een dochter Mylène van bijna 2 jaar. Ze zouden in de toekomst graag een broertje of zusje willen voor Mylène en zijn daarom op zoek naar een geschikte donor om hun gezin compleet te maken. Naast mama is Evelinn Hypnobirth docente en Doula in opleiding. Haar favoriete hobby: lekker uitgebreid koken.

Reageer op dit bericht