Weerstand waar ben je!? #Sharon

Ik dacht altijd wel dat ik een goede weerstand had. Als kind speelde ik veel buiten en was ik elk vrij moment op de boerderij tussen de dieren te vinden. Van hand sanitizer hadden we nog niet gehoord en water was het enige wat voor handen was. Gesmeerde boterhammen gingen mee en werden aldaar met zwarte handen verorberd. Door weer en wind ging ik getrouw elke dag naar de boerderij. We speelden in de maisvelden en verscholen ons in het hoge gras. Ziek was ik vrijwel nooit en verkouden amper.

In mijn volwassen leven ben ik meestal ook degene die door blijft lopen terwijl anderen geveld worden door allerhande griepvirussen, verkoudheden en ander bacterieel of viraal gespuis. Ik was er trots op dat mijn afweer zo goed was! Tot ik moeder werd en mijn kleintje naar de opvang ging. Er ging een wereld voor me open … een wereld gevuld met felgroene verstopte snotneuzen, nóg meer slaapgebrek, griep in alle smaken en de gevreesde kinderziekten.

Lees ook

De eerste periode heeft ze flink wat voor haar kiezen gekregen en ik ook. Die ontdekking die je dan doet … Als mama of verzorger kan je niet ziek zijn? Je bent het wel, maar uitzieken of je ruimte pakken voor herstel? Nee dus …

Ik vind die nachten dan nog pittiger. Je mini wordt wakker van een verstopte neus of omdat ze zich niet lekker voelt. Arm schaap! En daar sta je, naast je bed met knikkende knieën en koortszweet op je voorhoofd. Je normale systeem van opruimen en schoonmaken stokt en in je huis is er een bom ontploft. Om maar te zwijgen over hoe je er zelf bij loopt!

Zombie Apocalyps meets held op twee verschillende sokken. Vervolgens gaat het ene na het andere gezinslid plat en loop je zo slap als een vaatdoek iedereen te verzorgen. Nog zo’n punt waardoor mijn respect voor de mama’s en verzorgers van kinderen vergroot is! Ik heb er maar 1 … een vriendin heeft een prachtig gezin met vijf kinderen. Hoe doe je dat!?

De herfst is hier en naar het schijnt gaat het weer ook omslaan naar heerlijk herfstweer. Nu ik dit schrijf ben ik herstellende van de eerste najaarsgriep. En dit is pas het begin. Vitaminepillen, gezond eten en buitenlucht is het devies!

The perks van moederschap … maar elke dag voel ik een nog diepere liefde voor mijn felgroen snotterende ‘springende’ mini! ♡

Lees ook van Sharon: ‘Hoe sprongetjes van je kind een monster maken’

Meer blogs van Sharon lezen?

Sharon

Sharon werd afgelopen jaar voor de eerste keer mama van Marlie op drie hoog in Amsterdam. Ze is dolgelukkig met het liefste boefje van het universum. Ze houdt van mensen, dansen en muziek uit alle categorieën en windstreken. Ze heeft mateloos respect voor alle liefdevolle verzorgers van kinderen. Prettig gestoord en intuïtief wat neer komt op een balans zoeken tussen gangsterrap en meditatie. Ze is haar eigen coaching praktijk aan het opzetten in Amsterdam. Ze is reislustig, maar budget blijkt soms een dingetje, vooral met een kleintje. Ze neemt je mee in haar ervaring en emoties van het moederschap en is soms net zo eenzaam onzeker als jij. Hierover zegt ze: "Had ik de wijsheid in pacht dan had je hoogstwaarschijnlijk mijn bestseller in de kast staan. Ik ren in alle 7 sloten en maak veel fouten. Gelukkig ben ik supermama in de ogen van mijn prinses en wordt ze overspoelt door liefde. Uiteindelijk is liefde toch waar het om draait!”

Reageer op dit bericht