Welk moederdagtype ben jij?

Moederdag komt in zicht! Op zondag 12 mei word je hopelijk door je gezin extra ondergedompeld in een warm bad van liefde. JIJ bent tenslotte de beste mama ever! Is het je eerste keer? Dan (geloof ons) is dat best wel een dingetje. Of misschien denk je wel: Moederdag? Hou toch op! Dat kan natuurlijk ook. Wij bespeuren verschillende moederdagtypes om ons heen. Vandaag nemen we er vijf onder de loep. Op welke typetje lijk jij het meest? 😉

In samenwerking met KAYA Sieraden

#1. Het luxepaardje
Vanaf het moment dat Moederdag in beeld komt, verschijnt er een glimlach op haar gezicht. Deze mama steekt het niet onder stoelen of banken en laat subtiel bij haar partner vallen dat haar favoriete parfum bijna op is, ze laatst zo’n leuk bedel-armbandje heeft gespot en ze wel een relax-dagje kan gebruiken binnenkort. Zelfliefde is op zo’n moment haar middle name en ze neemt het er lekker van. Verblijd haar met een ontbijtje op bed, een goede fles parfum of een gepersonaliseerd sieraad. Het geeft haar een enorme boost en je zult haar nog dagen zien stralen.

Gepersonaliseerd sieraad van Kaya Sieraden
Gepersonaliseerd sieraad van Kaya Sieraden

#2. Het moederdag-groentje
Deze kersverse mama is eigenlijk niet zo bezig met Moederdag, want ja wat moet ze ervan verwachten? Als op het moment suprême haar partner zorgt dat zij langer in bed kan blijven liggen en jullie daarna samen extra feestelijk gaan ontbijten, kan haar dag niet meer stuk. Wat is dit LEUK! Haar eerste moederdagkado raakt haar echt diep. Wat liehieffff! Het maakt eigenlijk niet uit wat je haar geeft. De gedachte dat haar gezin er al aan gedacht heeft, is gewoon écht te gek. Of zij nu een sieraad, bosje bloemen of een tekening met drie krassen erop krijgt. Ze zal het nooit vergeten. Snik!

#3. De crea bea
Een gekocht kadootje is lief en attent, maar waar het hart van deze mama eigenlijk (zeg maar gerust: écht) sneller van gaat kloppen is een selfmade kadootje van haar kind. Het hoeft echt geen ingewikkeld kunstwerk te zijn, maar de gedachte dat haar kleintje voor mama zelf iets gefreubeld heeft, maakt haar dolgelukkig en blij. Apetrots pronkt zij met de creatie van haar kind die voor een lange periode een speciaal plekje in haar huis krijgt.

#4. De nuchtere Bea
Moederdag? Hou toch op! Je bent een mama die het eigenlijk onzin vindt om ineens op die zondag in mei een kadootje te krijgen. Waarom ineens nu (wel)? Krijg ze toch iets? Ja best leuk hoor, maar eigenlijk hoeft het van deze mama niet. Dat kadootje had ze zelf wel kunnen kopen en tekeningen of knutselwerkjes heeft ze eerlijk gezegd genoeg. Geen poespas of luxe cadeautjes voor haar. Lief zijn voor elkaar en samen zijn, daar voelt zij zich het fijnst bij. Doe dus maar gewoon, dan dan doe je al gek genoeg.

#5. De tribe mama
Bij deze mama is het een drukke boel thuis. Ze heeft er minimaal twee rondlopen en dat betekent dat het een gezellige bende is in haar huis. Ze barst van de tekeningen en knutselwerkjes en je hoeft haar op Moederdag dus niet met nóg meer creaties te overstelpen. Lief vindt ze het zeker, maar waar moet ze het toch allemaal kwijt? Een cadeautje uit de winkel hoeft van haar ook niet. Veel liever besteedt zij geld aan een dagje weg met haar gezin. Een wandeling door het bos, samen een ijsje eten of naar de speel- of dierentuin. Lekker het huis uit en samen een mooie nieuwe herinnering maken. Gegarandeerd dat je hierdoor bij deze mama een hele grote smile op haar gezicht tovert.

Op welke type lijk jij het meest? Vertel!

Alvast een fijne Moederdag mama’s ♥

Redactie WIJ à la Mama

Hoi! Wij zijn de redactie van WIJ à la Mama. Wij zijn Dionne en Mariska. We voorzien je elke dag van de leukste mama-weetjes, nieuwtjes, filmpjes, foto's en andere virals. Volg ons ook op Facebook, Instagram en YouTube.

Leave a comment (1)