Welk Negenmaandenbeurstype ben jij? 

Waar kun je alles, maar dan ook echt ALLES vinden dat met je zwangerschap en de periode daarna te maken heeft? Juist, op de Negenmaandenbeurs. Al jaren the place to be voor mama’s in spé en kersverse moeders. De beurs vindt dit jaar plaats van 21 t/m 25 februari in RAI Amsterdam en er is weer ontzettend veel te zien en te beleven. Ik ben erbij. Jij toch ook? Nog geen kaarten, scoor die nog snel online voor € 15,95 (i.p.v. € 19.50 aan de kassa)!

Op de beurs komen heel veel verschillende types af en dat is (vind ik) juist hartstikke leuk! Afgelopen jaar heb ik er een heleboel gespot en ik ben eigenlijk wel benieuwd wat voor Negenmaandenbeurstype er in jou schuilt? Ik ga voor het gemak uit van vijf types. Let op: neem met een korrel zout! 😉

Lees ook

#1. De koopjesjager
Dit type gaat al vroeg van huis en trekt er de hele dag voor uit. Ze is gek op koopjes, korting en acties. Daarom neemt zij een extra grote tas mee, want ja waar laat je al die spullen anders! Ze struint nauwkeurig de hele beurs af, wil geen stand missen en wordt vaak vergezeld door een groep vriendinnen of een enthousiaste (schoon)moeder. Vrolijk maar vermoeid gaat zij aan het eind van de dag naar huis. En haar tas? Die zit propvol natuurlijk. Missie geslaagd!

Waar ga je haar o.a. spotten: Babyshopping Plaza, Webshop Straat en Hip & Happening.

#2. Rustige slenteraar
Een dame die vaak al wat verder is in haar zwangerschap of zelfs al een kleine heeft. Hoeft niet met een hele groep naar de beurs. Het liefst met alleen (schoon)moeder, vriendin, zus of manlief. Ze komt wat later binnen, slentert rustig langs wat stands voor wat inspiratie en praktische tips. Tuurt stiekem constant naar een gezellig zitje of één van de lounges. Gaat regelmatig even een ‘bakkie’ doen en kan erg genieten van het fenomeen ‘mensen kijken’. Een sfeerproever pur sang dus!

Waar ga je haar o.a. spotten: Babykamer Inspiratie, Baby Innovation Award, Geboortekaartje Straat, Negenmaandenbeurs Villa, Modeshow, eettentjes en de lounges (zoals de voedingslounge, waar ze kan kolfen met professionele apparatuur).

#3. De fanatieke flitsbezoeker
Heeft haar kaartje al maanden in de pocket, de beursgids van voor tot achter gelezen en haar route al helemaal uitgestippeld. Je zult toch maar wat gemist hebben? Dat zal haar niet gebeuren. Deze dame heeft een strak schema, wordt vaak gespot met partner die zich met zichtbaar frisse tegenzin door de gangpaden laat duwen. Gaat niet per se de hele dag, want jongens, de babykamer moet nog af en we hebben meer te doen!

Waar ga je haar o.a. spotten? Puur Baby Plaza (= groot fan van ecologische producten), Hip & Happening (houdt van gadgets en hebbedingen) en de Papaklas voor de Daddy Ready Test (waar haar partner voorzien wordt van handige tips & trics en stiekem heel hard kan chillen.)

#4. De actieve deelneemster
‘Pluk de dag’ is het motto van dit type. Ze stippelt van te voren geen route uit. Gaat niet in grote groepen, maar wordt vaak vergezeld door één of twéé dierbaren. Ze wil deelnemen aan masterclasses en daar is haar dag dan ook aardig mee gevuld. Informatie en tips inwinnen doet zij actief en ze maakt veel foto’s en filmpjes (inclusief een berg selfies). Deze bezige bij zit aan het eind van de dag uitgeteld terug in de auto. Maar hey, ze heeft veel geleerd en een hoofd vol inspiratie!

Waar ga je haar o.a. spotten? De Expert Lounge, Mama Masterclasses (waar ze alles leert over voeding, slapen, babytaal, inbakeren, smaakontwikkeling en meer!).

#5. Het familiedier
Last but not least: het familiedier. De Negenmaandenbeurs is namelijk ook hartstikke geschikt om met het hele gezin heen te gaan. Voor peuters worden talloze activiteiten georganiseerd (en er is zelfs een oppas). Mama kan zo mooi toch inspiratie opdoen. Twee vliegen in één klap dus! Dit type slentert met haar gezin langs verschillende stands, maar is meer een kijker dan een doener. Het doen laat zij vooral aan haar kinderen over. Gezin happy, zij happy, baby happy. Een heerlijk dagje uit!

Waar ga je haar o.a spotten? Het Peuterplein, Baby Shopping Plaza, Modeshow, Hip & Happening, het Babboe Bakfiets Parcours en de verschillende lounges.

Ik geef toe, ik ben een koopjesjager. In welke type zie jij jezelf of een vriendin terug? Vertel! 😉

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met RAI Amsterdam.

Lees hier waarom wij met merken samenwerken.

Redactie WIJ à la Mama

Hoi! Wij zijn de redactie van WIJ à la Mama. Wij zijn Dionne en Mariska. We voorzien je elke dag van de leukste mama-weetjes, nieuwtjes, filmpjes, foto's en andere virals. Volg ons ook op Facebook, Instagram en YouTube.

Reageer op dit bericht