Welke roze wolk?

“Zit je heerlijk op je roze wolk?” Ik kan de roze wolk niet meer horen want ik vind het dikke onzin!

Ik weet niet wie die term heeft verzonnen, ik ga er voor het gemak vanuit dat dit een man is geweest. Ik bedoel, welke roze wolk? Bij een romantische bevalling misschien waar de woorden baringspijn/een knip/totaalruptuur/borstontsteking niet bestaan.

Lees ook

Mila is inmiddels elf weken oud en ik geniet van haar. Ze is een lieve, vrolijke baby met prachtige oogjes. Dit neemt niet weg dat ik echt niet op een roze wolk zat. In tegendeel, ik heb nog nooit zoveel gehuild in mijn leven.

Krijg ik nu meteen de stempel depressief? Onzin! Mijn zwangerschap, de bevalling en de opname na de bevalling van Mila en mij waren echt NIET makkelijk. Na een aantal weken bleek dat Mila verborgen reflux had en hierdoor alleen maar kon huilen of krijsen. Ik zat dus echt niet op mijn roze wolk. Ik stond gewoon met beide benen op de grond. Toen ik vervolgens een heftige kuur kreeg om de complicaties die ontstaan waren tijdens de zwangerschap tegen te gaan, was dit niet anders

Ik weet zeker (althans ik hoop) dat ik echt niet de enige ben die de roze wolk bullshit van de bovenste plank vind.

Natuurlijk zijn wij hartstikke blij met onze dochter, maar dat wil niet zeggen dat het allemaal makkelijk is. De dynamiek verandert, zeker in moeilijke tijden. Mijn wederhelft zit wel regelmatig op die wolk en soms heb ik zin om hem van die ‘wolk’ af te sodemieteren.

Gelukkig zitten wij aan het einde van de dag samen op de bank en bespreken we wat er beter kon en wat wij goed vonden gaan. Mijn wederhelft benadrukt dat hij enorm trots is op mij en op dat moment, zit ook ik, heel even op mijn roze wolk of wat het dan ook mag zijn.

Lees ook: ‘De kraamweek: waar is die roze wolk?’

Sushma Jhakrie

Sushma (33) is een happy mom met twee zonen en een dochter: zoon Ravish (9), een stilgeboren zoon bij 29 weken: Radheya en dochter Mila (0). Samenwonend met Giorgio en de liefste held op sokken: poes Loonie. Soms een complete chaos, een gezonde dosis zelfspot, geduld en humor zorgt in haar samengestelde gezin voor never a dull moment!

Leave a comment (4)