Als moeder ben je méér dan alleen dat.

Je bent ook nog vrouw. En partner. Vriendin. Dochter. En dan natuurlijk ook nog kok, entertainer, chauffeur, verzorger, verpleegster, organisator, administrateur, tuinier, serveerster, leerkracht, reiziger, etc, etc. Voor fijne, luchtige artikelen, blogs en video’s voor de mama in al haar gedaanten, is er WIJ à la Mama. Bij WIJ à la Mama snappen we dat een kind misschien wel het grootste gedeelte van je leven vormt.

Maar we snappen ook dat er meer is. 

Want als (aanstaande) moeder wíl je niet alleen maar lezen over krampjes, hoestjes en huiltjes. Je wilt ook weten waar je leuk uit eten kunt, om weer eens aan de relatie met je man te werken. Een fijn vakantieadres voor mét de kinderen, maar ook zonder. En dan natuurlijk ook tips hoe je de kids vervolgens politiek correct wéér bij oma kunt dumpen.

We hebben het er over hoe het is om ineens ‘moeder’ te zijn.

Want echt, je krijgt er héél véél voor terug. Maar het is stiekem ook gewoon behoorlijk zwaar. Als ‘ie de hele nacht door huilt bijvoorbeeld. En nog erger: als je vent daar wéér doorheen slaapt. Wij snappen je frustraties. Wij hebben ze zelf immers ook!

WIJ à la Mama is een initiatief van WIJ, bekend van o.a. de blije doos, magazine WIJ en WIJ.nl.

Ontmoet de leukste, liefste, tofste en slimste contributors van WIJ à la Mama!

Redactie WIJ à la Mama

Redactie WIJ à la Mama

Hoi! Wij zijn de redactie van WIJ à la Mama. Wij zijn Dionne, Inge en Mariska. We voorzien je elke dag van de leukste mama-weetjes, nieuwtjes, filmpjes, foto's en andere virals. Volg ons ook op Facebook, Instagram en YouTube.

Sushma Jhakrie

Sushma Jhakrie

Sushma (32) is een happy mom met twee zonen en een dochter: zoon Ravish (8), een stilgeboren zoon bij 29 weken: Radheya en dochter Mila (0). Samenwonend met Giorgio, haar kleine liefste man en poes Loonie. Haar lifestyle is ook haar hobby: fit en gezond worden en blijven!

Annette van den Berg

Annette van den Berg

Annette (32) heeft samen met haar Ierse man Peter O’Shea twee kinderen: Jonah Gabriel (4) en Finn Frederick (1). Ze is naast freelance schrijver ook Mama & Baby pilates instructrice (pilatesputten.nl) en dol op reizen!

Rianne Zeyrek

Rianne Zeyrek

Mama van Amber (13), Dilay (8), Ferhat (4), Miran (2), Baran (1) en getrouwd met Serkan. Samen met haar man runt ze een pizzeria. Ze is net iets chaotischer, trager, slordiger dan de gemiddelde mama en er valt dan ook altijd iets te beleven in haar drukke, maar gezellige gezin.

Sjifra Meester

Sjifra Meester

Sjifra (38) heeft samen met Bjorn twee kinderen: Tijn van 5 en Yenthe van 3. Ze werkt als GZ-psycholoog in de kinder- en jeugdpsychiatrie. Schrijven is haar grote hobby, waarbij ze bij voorkeur blogt over alles wat ze meemaakt met haar kinderen. Zowel de leuke en mooie, als de moeilijke en lastige momenten. Insta: @mevrouwmeester

Karmen

Karmen

Karmen heeft een parttime baan en is sindskort fulltime moeder. Ondanks dat de zwangerschap sneller kwam dan verwacht, is ze inmiddels gewend aan de gezinsuitbreiding. Samen met haar man geniet ze nu van alle momenten die hun dochter meebrengt in hun nieuwe leven.

Tikva

Tikva

Mama van Isis (3) en oprichter van gezinopreis.nl en getrouwd met Marcel. Vanzelfsprekend is zij een reisfanaat en heeft door de jaren heen al meer dan 65 landen bezocht. Dochter Isis heeft al 15 stempels in haar paspoortje staan. Hoewel ze graag verre bestemmingen opzoeken, genieten Tikva en Marcel ook van een stedentrip dichtbij.

Lidewij Timmermans

Lidewij Timmermans

Lidewij (25) is getrouwd met Raymond en thuisblijfmama van hun dochtertje Arya. Samen hebben ze ook nog drie harige kattenkindjes. Op babyotheek.wordpress.com schrijft zij boekrecensies over baby- en kinderboeken.

Lonneke Verhaart

Lonneke Verhaart

Lonneke (31) heeft samen met vriend Wouter een dochtertje (1). Ze wonen in het gezellige Brabant en houden dus ook wel van een Bourgondisch leventje. Haar passies zijn toneelspelen, zingen en genieten van de kleine dingen in het leven.

Fiona van der Laan

Fiona van der Laan

Fiona is moeder van Mike (7) en Kevin (1). Al 20 jaar samen met high school sweetheart Johan, wat dit jaar uitgebreid is gevierd met een sprookjes huwelijk! Heeft een uitdagende en zeer leuke baan als leidinggevende op een pathologisch laboratorium. En is vooral op zoek naar een goede balans tussen werk en gezin, afwisselend met af en toe een stukje schrijven ter ontspanning.

Carola Schreurs

Carola Schreurs

Carola Schreurs (33) is mama van eeneiige tweeling Loïz en Kato (1) en getrouwd. De marketing manager deelt graag haar ervaringen als tweelingmama, ook op Instagram via @2little1s.

Henriet Koornberg-Spronk

Henriet Koornberg-Spronk

Henriët (39) is freelance vertaler Frans en Duits. Verder redigeert ze teksten van een schrijver. Ze combineert haar werk met de zorg voor haar twee dochters, Anna (9) en Iris (6). Ze is getrouwd met Heini. Naast gezin en werk is hardlopen haar grote passie. Op haar mamablog hallodagboek.nl schrijft ze over haar belevenissen als moeder.

Kim de Wit

Kim de Wit

Kim (25 jaar) mama van Noa (3) en Maes (0) werkt als Technisch Projectvoorbereider en houdt van een dansje & drankje met haar vriendinnen. Daarnaast probeert ze oneindig veel leuke dingen met haar dochter Noa te doen.

Carmen Bierens

Carmen Bierens

Carmen (33) komt uit Amsterdam. Moeder van zoontje Magnus (3) en dochter Eloise (0). Ze werkt in de musicalwereld maar ze is nu ruim een jaar met verlof om, zo lang het nog kan, mee te reizen met haar (Engelse) vriend die overal en nergens in het buitenland werkt. Een heel avontuur!

Marit Prins

Marit Prins

Marit (31) is sinds 1 april 2017 mama van Ezra. Ze schrijft over haar belevenissen tijdens en na de zwangerschap, hoe je leven nooit meer hetzelfde zal zijn en hoe je daarmee om moet gaan. Ook als het allemaal een beetje anders loopt dan je jezelf hebt voorgesteld...

Maaike de Vries

Maaike de Vries

Maaike is Communicatie marketeer, getrouwd met Wouter, eigenaresse van tekstbureau MH Tekst-en Storytelling, reislustig, hardloopster én mama van Lauren (0). Op haar blog krulletje.com neemt Maaike (30) je mee in haar leven als begin dertiger.

Melek Dogan

Melek Dogan

Melek is getrouwd met Wouter. Met hun dochter Kardelen van 3,5 en zoons Orman van 2,5 en Ender van een half jaar is het een drukke boel in huis. Melek is naast moeder óók docent Nederlands en heeft haar eigen huiskamerrestaurant en cateringbedrijf De Groene Smulpaap in Landsmeer. Als ze niet druk aan het moederen is binnen haar jonge gezin, moestuiniert ze graag in haar biologische tuin, blogt ze, heeft ze een klusproject met Manlief of een theatraal feestje met haar vriendinnen.

Myrke van der Does

Myrke van der Does

Myrke (39) leeft samen met dochter Isis (14), zoon Mika (11) en zoon Per (4), poezen Bobby en Saar en bergen wasgoed. Talent voor het huishouden heeft ze niet. Tijd trouwens ook niet, want als ze niet bezig is met haar kinderen, kruipt ze het liefst achter de computer om te schrijven. Dat doet ze onder andere voor Wij à a Mama en haar eigen platform Upandstunning.club.

Desirée Domacassé

Desirée Domacassé

Desirée (34) woont in Amsterdam met Vriend Remco en dreumes Nolan (2). Ze is een voormalige danseres, gedragseconoom en inmiddels voedingsdeskundige. Dit jaar heeft ze Daisy's Yellow Pepper daisysyellowpepper.com opgericht om ervoor te zorgen dat moeders na de bevalling weer lekker in hun vel zitten. Desirée houdt van eten, foto's van eten en uit eten gaan!

Monica

Monica

Monica (28 jaar) samen met Jeffrey de trots ouders van hun eerste prinsesje. Ze werkt in de jeugdhulpverlening en houdt van schrijven, haken, lezen, sporten en fotograferen. En propt het liefst al deze dingen in een week.

Marieke Leijtens

Marieke Leijtens

Marieke (32) is getrouwd met Mark en trotse mama van Timo (4) en Mila (2). Ze is werkzaam als belastingadviseur en haar hobby's zijn wandelen, schrijven, zingen en leuke dingen doen met het gezin.

Inge Oliemans

Inge Oliemans

Inge (28) woont samen met vriend Emiel en is mama van zoon Freek (1) en harige labradorzoon Choco (3). Op YouTube en Instagram kun je haar vinden als Inge Oliemans.

Barbara de Vries

Barbara de Vries

Barbara (31) kreeg samen met Olivier in zomer van 2016 een dochter. Ze werkt als docent aardrijkskunde op een middelbare school. Ze is dol op stedentrips, vulkanen en stenen. Hier blogt ze over haar leven als mama, gevuld met uitstapjes, (voor)lezen, koken en lekker eten, huishouden en heel veel was.

Ivette

Ivette

Ivette (28) woont samen met partner Niels (38) en heeft 2 kinderen, Elsha (2) en Fynn (1). Ze werkt 2 dagen op een klantenservice, daarnaast werkt ze als redactiemederwerker bij een muziekwebsite. Ook kun je haar vinden op haar eigen mama- en lifestyleblog (www.ivetteslife.nl) en via Instagram op @ivetteslife. Ze houdt van lekker eten, spelen met de kinderen, en te veel om hier op te noemen.

Jordana Querido

Jordana Querido

Jordana Querido (36) heeft samen met Rubin vier kinderen; Aaf een krullenkoppie van vijf, Sam een kroeskoppie van drie, Sim een zevenjarige Europese korthaar en Maus een lapjespoes van zeveneneenhalf. One big happy household. Met een carrière als head of sales & productmanagement, een roman die nog af moet, twee kids en een man met een eigen zaak, probeert ze toch ook nog de vrijbuiter te zijn die ze vroeger was. Hoe zij omgaat met het chronische slaapgebrek, de kids en eigenlijk gewoon met alles, lees je in haar blogs op JQtells.com.

Chantal Bakkes

Chantal Bakkes

Ik ben Chantal (33) woon in Ede centrum en ben werkzaam in het HR / Recruitment vak voor een media organisatie. Naast mijn leuke uitdagende baan ben ik trotse alleenstaande mama van Luna (5). Samen met mijn dochter heb ik een heel gezellig, druk sociaal leven vol met lieve familie en vrienden waar ik graag over schrijf en wat je ook kan bekijken op mijn Instagram account cclbakkes

Danielle Lek

Danielle Lek

Danielle is verloofd met haar grote liefde Sjors en mama van pittige peuter Senna en vrolijke baby Quinn. Werkt als Communication Manager, blogt op www.mamasandmore.nl, wordt relaxed van yoga en krijgt energie van zingen en gek doen met haar kinderen!

Kelly van der Lee

Kelly van der Lee

Werkt op een HR afdeling en woont samen met Guido en hun twee Ragdolls. Begin oktober verwacht ze haar eerste kindje, een jongetje. Doet niets liever dan koken met vrienden en nieuwe restaurantjes ontdekken.

Jolanda Barnhoorn

Jolanda Barnhoorn

Jolanda (36) heeft samen met Jeroen twee kinderen: Florieke (6) en Jurre (1). Ze werkt als verandermanager en interim manager aan doorgaans grote verandertrajecten. Naast haar werk is reizen haar grote passie en probeert ze voldoende tijd te maken voor piano spelen en sporten.

Bibiche

Bibiche

Bibiche (29) is een Nederlandse, met Franse naam, wonend in Malta en trotse moeder van Lola Olivia, haar half Maltese / half Nederlandse dochtertje. Het eilandleven is het goede leven maar de temperaturen en temperamenten … daar valt genoeg over te vertellen! Op haar blog deelt ze behalve de zon en de zee, ook haar passie voor styling en fashion dus wacht niet langer en neem een kijkje in haar kleurrijke kast en leven op www.b-biche.com!

Renate van Loon

Renate van Loon

Ik ben Renate en ben fulltime mama van Stefan (10 maanden). Daarnaast ben ik in november bevallen van Lars & Thomas. Ik ben getrouwd en we wonen met zijn vijven in Zwijndrecht. Mijn hobby's zijn: lezen, koken, schrijven. Daarnaast volg ik in mijn vrije uurtjes de cursus verhalen schrijven en kan ik ook genieten van de serie Castle.

Marcelle van der Putten

Marcelle van der Putten

Ik ben Marcelle. Gewoon Marcelle. Ik werk bij een normaal bedrijf en ben daarnaast voedingsadviseur. Op het moment dat ik dit schrijf ben ik zes weken moeder van een klein zoontje en heb ik een grote fascinatie voor het lezen van kookboeken, doen van boodschappen en het roeren in pannen. De één leest graag een glossy magazine en doet een potje tennis. Ik lees dus kookboeken en hak met alle plezier een uitje fijn!