Wie zijn WIJ - WIJ à la Mama


Welkom op WIJ à la Mama
, wat leuk dat je er bent! Bij ons zit je goed voor je dagelijkse dosis blogs en vlogs over het (aankomende) moederschap in al haar gedaanten. Of je nu nog zwanger wilt worden, zwanger bent, een baby op je arm draagt of momenteel een peuter temt. We zitten in hetzelfde schuitje dus high five!

We snappen je frustraties, maar weten ook hoe magisch mooi het is om moeder te worden én zijn. Bij ons vind je persoonlijke verhalen van andere mama’s, recht uit het hart, soms met een vette knipoog en een gezonde dosis zelfspot. Kortom, ga er eens lekker voor zitten, pak een kop koffie of thee en dwaal lekker rond. Veel plezier!

WIJ à la Mama is een initiatief van WIJ, bekend van o.a. de blije doos, magazine WIJ en WIJ.nl.

 

Meet our bloggers & vloggers


 

#Redactie

Hoi! Wij zijn de redactie van WIJ à la Mama. Wij zijn Dionne en Mariska. We voorzien je elke dag van de leukste mama-weetjes, nieuwtjes, filmpjes, foto’s en andere virals. 

Wil je graag iets aan ons kwijt of heb je een prangende vraag? Stuur je bericht naar redactie@wijalamama.nl.  Samenwerken? Graag! Stuur een bericht naar sales@wij.nl en wie weet drinken we binnenkort een kop koffie.

>> Volg ons ook op Facebook, Instagram en YouTube <<

 

#Annette

Blogger (33) | Mama van Finn (2), Jonah (5) en Sean (0) | Is Mama & Baby pilates instructrice en werkt als freelance tekstschrijver

Annette is getrouwd met een rasechte Ier uit Dublin, waar het gezin ook een paar jaar heeft gewoond. Inmiddels woont ze weer in Nederland. In september is Annette bevallen van een prachtige zoon Sean.

Naast freelance schrijver is Annette ook Mama & Baby pilates instructrice om moeders fit door de zwangerschap heen te loodsen en om daarna ook weer goed te herstellen. Schrijven en reizen zijn haar grote passies, al komt ze tegenwoordig niet veel verder dan de dagelijkse ritjes naar school en weer terug.

Lees de blogs van Annette

 

#Giulia

Blogger (26) | Zwanger van een meisje (uitgerekend juni 2019) | Getrouwd met Kevin | Werkt als zelfstandig tekstschrijfster, blogger en yoga-instructrice

Giulia (26) is getrouwd met Kevin en samen met hun twee katten Samba en Rumba wonen ze in het Limburgse Weert. In juni 2019 is ze uitgerekend van haar eerste kind. Een droom die uitkomt! In het dagelijks leven werkt Giulia als freelance tekstschrijver, blogger en yoga-instructrice.

Ze schrijft zowel op haar eigen blog Renmeisje als voor diverse opdrachtgevers over uiteenlopende onderwerpen, maar tegenwoordig is haar favoriete onderwerp toch wel het kleine meisje in haar buik!

Haar eerste blog verschijnt op donderdag 31 januari

 

#Jay-Jay

Vlogger (30) | Mama van Noel (1,5) en zwanger van een meisje (uitgerekend oktober 2018)| Getrouwd met Arno | Werkt als ambulanceverpleegkundige

Een paar maanden geleden is Jay-Jay gestopt met de pil en brak er een spannende periode aan. Speciaal voor WIJ heeft ze het zwanger worden gefilmd. Ze laat zien hoe ze haar eetpatroon aanpast, hoe ze een ovulatietest gebruikt en uiteindelijk … een zwangerschapstest doet!

En goed nieuws: Jay-Jay is zwanger. In oktober 2018 verwacht ze een dochter. Je kunt haar hele zwangerschap volgen op het WIJ-kanaal.

Bekijk de vlogs van Jay-Jay

 

#Sharon

Blogger | Mama van Marlie (0) | Woont met manlief drie hoog in Amsterdam | Heeft een eigen coachingsbedrijf

Sharon werd afgelopen jaar voor de eerste keer mama van Marlie op drie hoog in Amsterdam. Ze is dolgelukkig met het liefste boefje van het universum. Ze houdt van mensen, dansen en muziek uit alle categorieën en windstreken. Ze heeft mateloos respect voor alle liefdevolle verzorgers van kinderen. Prettig gestoord en intuïtief wat neer komt op een balans zoeken tussen gangsterrap en meditatie. Ze is haar eigen coaching praktijk aan het opzetten in Amsterdam.

Ze is reislustig, maar budget blijkt soms een dingetje, vooral met een kleintje. Ze neemt je mee in haar ervaring en emoties van het moederschap en is soms net zo eenzaam onzeker als jij.

Lees de blogs van Sharon

 

#Inge

Vlogger (29) | Mama van Freek (1,5) en Mees (0) | Woont samen met Emiel | Online editor bij WIJ

Inge heeft elk speciaal moment tijdens de zwangerschap van haar zoontje Freek gefilmd. Nu ze zwanger is van haar tweede heeft ze de camera weer gepakt. Ze vlogt over haar zwangerschap in combinatie met het werken bij WIJ en dreumes Freek. Ze is in augustus bevallen van een prachtige zoon Mees.

Bekijk de vlogs van Inge

 

#Margot

Blogger (31) | Mama van Jolie Milou (0) | Getrouwd met Vincent | Voormalig juriste, nu wereldreiziger en eigenaar van webshop Vantiq Art

Margot (31) gooide onlangs het roer helemaal om. Na tien jaar heeft zij haar kantoorbaan als jurist ingeruild voor het ondernemersavontuur. Ze is sinds kort online ondernemer en eigenaar van de webshop VANTIQ ART, waarbij ze tijdloze kunst & design aanbiedt en blogs schrijft over een duurzame lifestyle.

Samen met haar man Vincent gaat ze regelmatig (lang) op reis. Tijdens hun huwelijksreis hebben ze mensen die zich op een bijzondere manier inzetten voor de wereld geïnterviewd over ‘geluk’ voor hun blog Nomadhappiness.com (check de prachtige plaatjes hier). Ze is dit najaar bevallen van een prachtig meisje Jolie Milou.

Lees de blogs van Margot

 

#Jacqueline

Vlogger (28) | Mama van Julia (1,5) | Woont samen met ex-voetballer Derk Boerrigter | Voormalig Miss Nederland | Werkt als echoscopiste en verloskundige

Voor WIJ geeft voormalig Miss Nederland en verloskundige en echoscopist Jacqueline een kijkje achter de schermen in haar echopraktijk. Ook legt ze het leven van haar dochtertje Julia vast. En nog een leuke bijkomstigheid: haar knappe vriend verschijnt ook regelmatig in haar vlogs!

Bekijk de vlogs van Jacqueline

 

#Evelinn

Blogger (33) | Mama van Mylene (bijna 2) | Getrouwd met Stephanie | Zoekt geschikte donor | Hypnobirth docente en Doula in opleiding

Evelinn (33) is getrouwd met Stephanie en samen hebben ze een dochter Mylène van bijna 2 jaar. Ze zouden in de toekomst graag een broertje of zusje willen voor Mylène en zijn daarom op zoek naar een geschikte donor om hun gezin compleet te maken. Naast mama is Evelinn Hypnobirth docente en Doula in opleiding. Haar favoriete hobby: lekker uitgebreid koken.

Lees de blogs van Evelinn

 


Meeschrijven aan WIJ à la Mama?

Naast onze vaste bloggers zijn wij ook razend benieuwd naar jullie verhalen. Wil jij ook een verhaal of hersenspinsel met ons en andere moeders (to be) delen?

Stuur je gastblog (ongeveer 500 woorden) naar redactie@wij.nl o.v.v. Gastblog en wie weet staat jouw verhaal binnenkort op WIJ à la Mama.

Benieuwd naar onze gastblogs?