‘Wij lijken wel een huishouden van Jan Steen!’ #Evelinn

Ik heb hier een huishouden van Jan Steen. Speelgoed slingert overal rond en ligt negen van de tien keer overal, behalve in de daarvoor bedoelde speelgoedbak. De vaatwasser moet nog in-en uitgeruimd worden en begin maar niet over de grote hoeveelheid was die ik nog  moet opvouwen. Meestal pak ik gewoon wat uit de schone wasmand of ik haal het zelfs rechtstreeks van het wasrek af.

Hoe hard we ook proberen ons huis opgeruimd en gestructureerd te houden, er gebeurt altijd iets waardoor dat niet lukt. Opruimen voelt dan als dweilen met de kraan open … Als ik dan eindelijk alles weer aan de kant hebt, hoef ik me maar om te draaien en kan ik weer opnieuw beginnen. Aangezien mijn peuter ook meer houdt van rommel maken dan opruimen (en dat graag voordoet), blijf ik maar bezig.

Lees ook

Nu weet ik heus wel dat een opgeruimd huis ook niet alles is en er best geleefd mag worden. Maar soms lijkt het of er tien kinderen in mijn huis wonen in plaats van één peuter en twee volwassenen.

We hebben het daarom gehad over  het inhuren van een huishoudelijke hulp. Gewoon voor zo’n twee-en-een-half uur per week. Pure luxe natuurlijk, maar wel een fijne wetenschap dat iemand ons regelmatig even bij kan staan in het opruimen. Mijn vrouw vindt het vooral overdreven en gigantische onzin om iemand anders te vragen onze rommel op te ruimen.

Mijn ouders hadden vroeger ook een huishoudelijke hulp en deze vrouw was iemand waar ik als kind tegen opkeek. Ik vond het geweldig als ze kwam en cirkelde elke vrijdag om haar heen om met haar te kletsen. Ze paste wel eens op en kwam ook op mijn verjaardag.

Als tiener praatte ik liever met haar dan met mijn moeder en ze gaf me een veilig gevoel. Misschien hoop ik wel te veel op zo’n zelfde lieve vrouw voor onze dochter en zijn mijn verwachtingen daarom wel te hoog. Voorlopig blijven we het dus, maar zelf doen en probeer ik mijn kleine rommelkont te leren opruimen.

Hoe is jullie huishouden? Heb je er wel eens over nagedacht om een huishoudelijke hulp in te huren?

Lees ook van Evelinn: ‘Ik vind opvoeden maar moeilijk, jij?’

Lees meer blogs van Evelinn

Evelinn van Oijen

Evelinn (33) is getrouwd met Stephanie en samen hebben ze een dochter Mylène van bijna 2 jaar. Ze zouden in de toekomst graag een broertje of zusje willen voor Mylène en zijn daarom op zoek naar een geschikte donor om hun gezin compleet te maken. Naast mama is Evelinn Hypnobirth docente en Doula in opleiding. Haar favoriete hobby: lekker uitgebreid koken.

Leave a comment (1)