Win een mama-verwenpakket t.w.v. 369 euro!

Ben je ook wel eens zo moe dat je geneigd bent om je oogleden met plakbandjes vast te plakken, zodat ze niet uit zichzelf dichtklappen? Dat je zodra je wakker bent eerst een cafeïne-shot nodig hebt, voor je uberhaupt verstaat wat mensen tegen je zeggen? Ik lees vaak: moeder is de overtreffende trap van moe. In het begin dacht ik: HA, voor mij niet. Inmiddels heb ik twee wolken van kids en zeg ik amen tegen deze spreuk. Natuurlijk ik ben heel happy met mijn gezin, maar jongens wat ben ik soms MOE!

Onze kleine peuter is een ware nachtvlinder en mijn 4-jarige zoontje heeft energie voor tien. Heeft ‘ie van z’n vader schijnt. Die was vroeger zo nieuwsgierig dat mijn schoonouders hem noodgedwongen een tuigje aantrokken. ”Dat doe je toch niet’, was mijn verbaasde reactie toen zij mij dit vertelden. Nu heb ik zelf zo’n kleine wereldontdekker, als je even niet kijkt dan is meneer keihard op onderzoek uit. God wat kost dat een energie en van dat tuigje dat snap ik nu wel. Gelukkig red ik het nog zonder. 😉

Lees ook

Ik merkte de laatste tijd dat ik steeds minder zin had om iets doen. Niet met vriendinnen, niet met mijn partner, ik had zelfs amper energie om even naar de speeltuin te gaan met de kids. Ik was gewoon totaal uitgeblust. Tot een goede vriendin aan de bel trok. ”Jij vergeet jezelf en dat is niet goed. Ga er eens op uit”, riep ze mij streng toe! Het duurde even voor het kwartje viel, maar ik gaf het een kans.

Ik regelde een oppas en ben samen met manlief wat gaan eten en naar de film geweest. Wat was dat fijn! Even eruit, even jezelf belonen. Even niet mama zijn of aan het werk. Gewoon een avondje ‘ik’ zijn, net als vroeger. Ik herhaalde dit niet lang daarna nog eens door naar de sauna te gaan met een vriendin. Wat kreeg ik hier een boost van zeg. WAUW! Me-time inlassen, ik vind dat altijd een beetje populistisch klinken, maar geloof me, het doet je ZO ontzettend goed.

Dus een oproep aan alle mama’s die zich uitgeblust voelen. Ga wat doen voor jezelf, zet jezelf op zo’n moment op nummer 1. Als ik je een tip mag geven? Er draait vanaf 10 mei een hele toepasselijke film in de bioscopen ‘Tully’. Al van gehoord? Charlize Theron speelt zo’n uitgebluste moeder en gooit het roer om. Ik ga hem zeker bekijken en volgens mij echt een aanrader voor een ongecompliceerd avondje uit.

Wil je heel graag even weg? Maar heb je geen oppas? Dan biedt The Night Nanny wellicht uitkomst. Ik hoorde hier laatst een vriendin over. Dit is dus een dienst, waarbij de oppas een nacht lang bij je kids blijft, zodat jij en je partner tot laat op stap kunnen, jullie kunnen uitslapen of als de vermoeidheid echt de spuigaten uitloopt, je vroeg in bed kunt duiken voor een ongestoord lange nacht. Kortom, geen excuses meer. Er zijn mogelijkheden genoeg. 😉

Win een mama-verwenpakket t.w.v. 369 euro!
Ben jij een mama die wel een oppepper kan gebruiken? Stuur een e-mail naar redactie@wijalamama.nl en maak kans op een uitgebreid mama-verwenpakket t.w.v. 369 euro. Met daarin o.a. een Night Nanny voor 1 nacht, 2 vrijkaarten voor de bioscoopfilm Tully, het Oei dat ik groei!-boek, een Sauna & Wellness Card t.w.v. 50 euro en meer. Meedoen = lief zijn voor jezelf. Dus doen! De winnaar wordt maandag 14 mei per mail op de hoogte gebracht. Toi, toi , toi!

(Foto: uit de film Tully)

Lees ook: ‘5x populaire kraamkado’s met de naam (want daarmee ga je scoren)’

Redactie WIJ à la Mama

Hoi! Wij zijn de redactie van WIJ à la Mama. Wij zijn Dionne, Inge en Mariska. We voorzien je elke dag van de leukste mama-weetjes, nieuwtjes, filmpjes, foto's en andere virals. Volg ons ook op Facebook, Instagram en YouTube.

Leave a comment (3)